Száztizennegyedik,”nem késve, sőt nem is időben” adás

Szombat este van, programokat is ajánlunk még mára, de azért azt a tényt nem leplezzük, hogy mi valójában itthon ülünk, ki ilyen, ki olyan okokból, mind respektálandó, és a tesákanna sustorgása, a kajakiszállító lépcsőházi neszezése közepette maradunk is itthon, rátok hagyva a csapatást. Mielőtt nekivágtok, még egy poszt.

Témáink voltak:

 • A fentebb említett programok egyike a Szerk.Éj, az online szerkesztőségek éjszakája, ha siettek, még elkaphattok ezt-azt. Ma zajlik a 100 000 költő a változásért esemény is, speciel ezt lehet Ustream-en követni. Nagyobb falat A betiltott könyvek hete, arról nehéz lemaradni. Idehaza van valami könyv betiltva?
 • Ádám ismeretet terjeszt ismét, kitalált nyelvek működéséhez nyújt segítséget a TED Ed videó.
 • Idehaza e-könyv szépségverseny indul, felhívás a blogon, de zajlik a kommentelés a Facebookon is. Mi már azon elmerengtünk, milyen szép is lenne egy, a borítóval induló Kindle könyv.
 • Egy újabb Ádám jótétemény, ingyen audiobook lista, lehet csemegézni.
 • Minden vihar ellenére vállaltam sznob kékharisnyaságomat, és kiélveztem a Spiegelmann Laura történetet, van ott kortárs verseskötet is. Mintavétel még itt. Beszéltünk ennek kapcsán a könyveket felvezető játékokról, titokzatoskodásokról, álruhás, álbajszos vagy éppen trükkből szőrtelenített szerzőkről, nektek van valami jó történetetek?
 • Egy NYTimes cikk alapján rágódtunk azon, mennyire kell szeretni a karaktereket a könyv élvezetéhez, és mennyire más az irritáló és a nem szerethető fogalma. Sajnos a sorozatok is előkerültek, már akinek sajnos, vasárnap Breaking Bad 5.16, csak mondom, amíg hagyják.
 • Kedves hallgatóék kiadtak egy izgalmas könyvet, amiről Balázs még a podcast hajnalán mesélt. Az Akaraterő megéri a pénzét, hogyaszongya mindenki talál legalább 5 tippet az erő jobb kiaknázásához, így Balázs.

Mit olvastunk

Szerintem direkt csinálom, hogy tematikára épülve olvasok, de ha nem is, akkor sem csökkenti a hét örömeit a tény. A Sosehol úgy csodálatos, hogy legyen ennyi elég, egyszerűen higgyétek el. A mélygarázs már nem ennyire sima menet, rá kell készülni lélekben, hogy az élet akkor sem csak egy parkoló, van felette egy komplett pláza akciós cipőkkel, cukrászdával, nyilvános vécével és könyvesboltokkal is.

Ádám véletlenül kénytelen volt nekivágni a Metro 2033-nak, furcsa könyv az, minden szimbolika nélkül, trockistástul, piacostul, mutánsostul, Artyomostul, atomostul. Pikareszk, fejlődésregény, vagy csak egy mászkálós játék számos új helyszínnel, amiből aztán lövöldözős is lett? Lesz még folytatás-olvasás, talán az új szemszöget ad.

Balázs egy patinás sorozatot választott ki nem elítélendő módon az akciós öccázasok közül. A választás megfelelőnek bizonyult, a Shibumi hontalan bérgyilkos karaktere, a távol-keleti, az orosz és egyéb kultúra hatásosan működik, sőt annyira csábító, hogy frissíben készült új könyv a főhősről, Nicholai Helről, és még az is jó lett.

Bájos linkek

4 thoughts on “Száztizennegyedik,”nem késve, sőt nem is időben” adás

  • Az egyik szemem sír. Sőt mindkettő, csak más okból. Egyrészt irigylem a franciák 6-800 könyvesboltját. Vannak kedvenc magyar független könyvesboltjaim, időnként meg lehet találni a Massolitban (ahová mondjuk kávézni járok). Másrészt meg nem tudom mi a jó megoldás. Az európai könyvpiac furcsa, a magyar meg egyenesen beteg. És ahelyett, hogy bármi történne, mindenki nagyon nagy lelkesedéssel panaszkodik. Ilyenkor nem tudom, hogy nem lenne-e jobb, ha jönne a dózer.

   Hát így.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .