Ötvennegyedik “Gabi nyaral” adás

Szervusztok! A sörözés utáni héten Gabi mindenkit azzal kínzott, hogy holmi rántott kecsegékről, harcsákról meg balatongyümölcseiről beszélt, amikor nem könyvekről volt szó. Egy komolyabb hobbiakváriumot ki tudtam volna kanalazni az adás végére.

Juteszembe, ismét én, Ádám vagyok a Hármas könyvelés blogjának a magyar hangja. Már ha valakinek nem tűnt volna fel a lelki csipkék mintegy teljes hiánya.

Híreink voltak

  • Örkény párkockásokból – megképregényesített egypercesekből nyílt kiállítás a Hadik/Szatyor bárban. A cikkből nem derül ki, de szeptember másodikáig tart a kiállítás.

  • Papp Imi, a Deveraux képregény elkövetője Kickstarter kampányt indított a képregény angol kiadására. Aki nem ismerni, az legalább a négy képkockás blogját nézzze meg.

  • Sabolc a Japánban (is) lakó magam sem tudom mi kimerítő posztot írt az ottani ekönyvpiacról. Nyomonként hasonlít a magyar helyzetre, nyomokban – például abban, hogy óriási konszernek vannak – pedig teljesen más. Nagyon izgalmas, olvassátok el.

  • Van Facebookunk. Gyere, lájkolj. Ennél direktebben nem tudom megfogalmazni.

Botrány

A dögunalmas nyárközepét egymás froclizásával tölti a magyar kulturális élet. A hét első felében azon kellett felháborodni, hogy a világ legsemmitmondóbb videóját le akarta tiltatni az Irodalmi Jelenen Tóth Kriszta írónő. A második felében pedig Tótisz András, A szürke ötven árnyalatának magyar fordítójának Könyvesblogos interjúján lehet háborogni, illetve az erre adott mémmé váló válaszokból.

Mit olvastunk

  • Gabi – keszegezés közben – elolvasta az ötödik Harry Potter regényt, amiben pofozná a tiniket, elolvasta Tar Sándor Szürke galambját és Camilleri Az agyagkutyáját, amiben megintcsak halakat esznek. Ez egy ilyen halas hét.
  • Balázs John Scalzi Redshirts-ét olvasta, ami a scifi sztorik ágyútöltelékeiről szól és M. J. Rose In Session című könyvét, amiben híres nyomozók kerülnek pszichológushoz.
  • Magam pedig – aki itt kapcsolódik be, Ádám vagyok – Iain M. Banks Anyag című scifijét ajánlottam felszívásra, belövésre.

Bájos linkek

2 thoughts on “Ötvennegyedik “Gabi nyaral” adás

  1. A Posterous megint rakoncátlankodik, se a kommentedről nem jött infó, se nem maradt meg az, amit válaszul írtam rá.Szóval a téma nem lesz elfelejtve. ,)

  2. Visszajelzés: Soron kívüli – jé Hugók – poszt | Hármas könyvelés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .