Ötvenkilencedik, “ikozahedron” adás

Mindannyian csinosítjuk már magunkat a holnapi bulira (én már tudom, mit veszek fel), lélekben már sminkelten, borotváltan ültünk neki a mai adásnak, persze van önfegyelem, semmi pad alatti levelezés, hogy tuti elengedjenek. Gyertek ti is, mindenkit örömmel látunk, itt az event.

Híreink voltak

 • I want to breaking news, miszerint három nagy kiadó végül lejjebb adta, és nincs többé kötött ár az Amazonon. A nagy nyertesek persze az olvasók (jó, meg az Amazon), irány a félkarú rabló. Közben zajlik a DRM csata is.
 • Ádám mindenki örömére és elégedettségére saját cikkét dobta be az Ablak – Zsiráf evolúciójáról (ez szép, evolúció, mi bezzeg öregszünk), ha így folytatjuk, a végén a Műalkotások elemzése felett nosztalgiázunk.
 • Kicsit besegítettünk az Agave Kiadónak, és csorgattuk nyálunk várható megjelenéseikre, főleg A szivarhajó utolsó útja keltett izgalmakat, de jön a Ready Player One (6. és 18. adásban ajánlottuk) és a Szellemhadtest (11. és 46. adás), a Libritől meg a Csodák kora, amit Balázs ajánlott már az 52. adásban.
 • Ádám érdekes cikket hozott a kötelező olvasmányok kapcsán az olvasóvá válásról, úgy fest, a pozitív minta szükséges (de nem elégséges?) feltétele.
 • Szintén ő, mai kultúrhirónk filmes podcastot ajánlott figyelmünkbe, rögtön Pálfi György mesél benne, izgalmas.
 • Szóba került a Facebook oldalunkon is, de még kicsit rágódtunk a témán, hogyan válasszunk könyvet, hogyan találjuk meg, és bűn-e idiótaságot írni a könyv hátuljára-elejére – ez nem igazán volt téma, de úgy tűnik, rendelt rewiev valakinél ugyanez a kategória.
 • Barack Obama is téma, nagyon aktuális, ráadásul Ádám szerint a hónap anyaga, ha valakit érdekel a világpolitika.
 • Ezt csak a posztolvasó gyerekek látják: J.K. Rowling fára épített házikója viszálykodás forrása, gyanús, hogy marketing, mert parallel a sztori a könyvével, ami nemsokára idehaza is elérhető lesz. Különben meg csak savanyú a szőlő, mindenki olyan házra vágyik, kivéve, aki pedálos Moszkvicsra.

Mit olvastunk

 • Örömködtem két zsáner kóstolgatásával, az SFmag 2011 antológia közös olvasását éltem át, miközben Acélpatkány blogját követtem, Block pedig kiváló parafrázist és regényt dobott össze már megint, világtól elzárt házban gyilkosság esik, whiskey vagy whisky (?) folyik, Bernie Rhodenbarr for president.
 • Balázs abszurd kísérletbe fogott, és angolul olvasta Moldovát (magyarul A végtelen vonal), a kísérlet sikerült, a könyv ajánlásra került, a golyóstoll feltalálódott, a végére mindenki meghalt. Tovább barátkozott Paul Austerrel is egy hangoskönyvben, de úgy fest, jobbakat talált ki ez a fickó, mint amiket élt. 
 • Ádám élő adásban mutatta be megint, milyen az, amikor valakire hatással van a Hármas könyvelés, és belevágott Jay Caspian Kang múlt adásban emlegetett könyvébe, katarzis és zűrzavar, azért kellemesnek ítélte. Aki nem akarja elkapni a vírust, olvassa el a szerző magyarázkodását. Továbbá filmtől egyelőre függetlenítve elkezdte az aktuális Batman képregényt, a Knightfallt, az angol szerző csak jót tett neki.

 

Bájos linkek

5 thoughts on “Ötvenkilencedik, “ikozahedron” adás

 1. Lam-lam, igy marad le az ember a sorrol, ha nem moho modon egybol hallgatja meg az adast, hanem csak hetvegen. Lenne viszont egy kerdesem a kedves egybesultekhez. Nem ertek en ehhez a facebook dologhoz, nem is hasznalom, viszont azt latom, hogy sok-sok kontent jelenik meg ott. Van arra lehetoseg valahogy, hogy a facebook kuldjon nekem egy levelet, ha valamit kiposztoltok oda?

 2. Sajnos ilyen opciót nem láttam a Facebookon, így marad a Facebookra benézegetés. Naponta sok anyag nem születik ott, és leszámítva az adás idejét, amikor fontos, ki mikor kérdez valamit úgy, hogy bekerüljön a futó adásba, nem maradsz le semmiről, ha egy napot kihagysz. De a tartalmat magát kár lenne kihagynod, szóval érdemes bejárni! ,)

 3. Hahó!A végtelen vonal remek volt, köszönöm a tippet. (Csak én vagyok a béna, hogy nem találtam meg a Digitális Irodalmi Akadémia honlapján a letölthető változatot, és konvertálhattam kézzel xhtml-ből az olvasómra, vagy létezik, hogy nincs szabványos formátumú letöltési lehetőség ott?)Egy régebi adásban ajánlottátok Lénárd Sándort, most került nálam sorra, elolvastam néhány dolgot tőle, szintén kitűnő időtöltésnek bizonyult! Köszi!

 4. Nem te voltál béna, a honlap az. A DIA-t úgy rakták össze, hogy számítógéppel-böngészővel lehet igazán kényelmesen olvasni. A könyvek egy része könnyen átkonvertálható, a másik részében van beépített oldalszám, azt küzdelmes kiszedni. 🙂

 5. Az jó, mert böngészőben nem lehet igazán kényelmesen olvasni 🙂 Mindenesetre most sikerült néhány első látásra oldalszámos könyet oldalszámozás nélkül kinyerni…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .