Nyolcvannegyedik, “Los Angeles” adás

Szolgálati közlemény: az adások adatfájljait máshova költöztettük frissiben, ezért előfordulhat, hogy valaki még a régit címen próbálja elérni, ez 24 órán belül remélhetőleg megoldódik. Maradjatok velünk!

Megint csúsztunk, mint a tavasz (régen az időjárás is jobb volt, mert igenis semmi sem úgy jó, ahogy régen, hanem egészen máshogy), Ádám Barcelona bohém levegőjét hozta magával a Mobile Word Congressről, és Balázs Nasivinje segített ezt meg is érezni. 

Témáink voltak

  • Felmelegítettük még egyszer a nyelvkihalás témát, mert ahogy illik, a rokonság csókos, és élőben is kommentelhet, aztán majd elintézik neki a hivatalban. Így is lett, és csurrant-cseppent a hallgatóknak is valami, felemlegettük a Népek meséi sorozatot.
  • Ádám az Amazon egy T-s ingyenkönyv hozzáállásáról hozott cikket, maradnak az olcsó könyvek, mert mindennek van határa.
  • Beharangoztuk a jövő héten induló e-köny olvasás hetét, amely során több magyar kiadó is ingyen vagy igen olcsón letölthető művekkel készül, érdemes figyelni az E-könyv olvasók blogot
  • Ajánlottunk több művet is, az egyik Galántani Zoltán friss regénye, mely folytatásokban jelenik meg az Irodalmi Jelenben, azért ez a folytatásosdi nehéz ügy, jobb összegyűjteni ma már a Roburt, és egyben elolvasni Robina Crux történetét, nem? Erre még visszatérünk.
  • A másik pedig László Noémi pdf-ben megszerezhető két gyerekvers kötete, belekukkantás alapján megérne egy tabletoptimalizálást, de majd nyilatkoznak a szülők, hogyan lehet így használni.

Mit olvastunk

  • Én legalább száz szereplővel összefutottam, és több ismeretlen/nem létező nyelv szavával szembesültem, persze nem egy kötetben. Carlos Ruiz Zafón regénye ezek közül számos, főleg vérbő, klasszikus és mégis élettel teli karaktert hozott, Ursula K. Le Guin több országnyi, jobbára semleges nemű embert, a Csodaidők már családfát is adott a figurák követéséhez. Persze sok jó könyv és sok jó ember, szóval mindegyik ajánlott.
  • Ádám a sokat látott, evett, ivott ember Neal Stephenson publicisztikájába feledkezett bele, és nem csak olvasni, de kiválóan ábrázolni is tudta, miért lehet izgalmas egy 50 oldalas cikk akár a kábelfektetésről vagy az ipari társadalomról. Az írások java fellelhető az interneten, például itt vagy itt meg itt és itt.
  • Balázs tovább követte a Human Division folyamát, ami szaggatottsága miatt nem állt össze egésszé, így a heti jótanács az, hogy bizony érdemes összevárni a gyűjteményes kötetet, különösen ha a régióból próbálna amúgy valaki epizódot vásárolni. Ne tegye! Ha már nehézségeket akar, Balázs másik könyve segít ezeket megtalálni, akár a rácsokon innen. A Fegyencedzés gyenge szöveg, jól felépített terv – nem azoknak, akik csak két hónapot kaptak.

Bájos linkek

1 thought on “Nyolcvannegyedik, “Los Angeles” adás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .