Nyolcvanharmadik “texasi műszer” adás

Busongós adást vettünk fel, mert a hírek valahogy úgy adták magukat. Az egészet csak az húzta ki a nagy sírás-rívásból, hogy sikerült jó könyveket választani, így a végére mindenki belelkesedett.

Szó volt arról, hogy…

 • Egyes megfogalmazások szerint a fiatalok kétharmada nem olvas könyveket más, kattintásvadászabb értelmezések szerint pedig egyenesen elbutul a Facebook-nemzedék. Ezek a mai…
 • Tegnap volt az Anyanyelv Nemzetközi Napja, amit egy bangladesi tüntetés emlékére tartanak meg. A kihalás előtt álló kis nyelvekről szól. Aki elkezdene aggódni, annak azért elmondjuk, hogy a magyar nem ilyen, aki mást mond, hazudik.
 • Amivel viszont tényleg vacakul állunk, az az idegennyelv tudás. Jelentkezzen, aki nem olvas idegenül könyvet és indokoljon is.
 • A hét cukisága a norvég tűzrakós bestseller. Nem is ember az, aki nem tud nyolc órán át táplálni egy tüzet. Továbbá elkormányozni egy hajót, disznót vágni, parancsokat adni, daliásan meghalni, mert a specializáció a rovaroknak való ugye.
 • Kihirdették a Nebula jelölteket, és hát lassan Hugo latolgatás is lesz már.
 • Végül pedig volt egy Örkény egypercesek közé illő sztori a Facebookról, ami arról szólt, hogy egy könyvesboltban a könyvekhez értő ember délelőttös volt. Délután csak az adatbázist kezelő emberrel lehet beszélni, aki keresni tud a gépben.
 • Mit olvastunk

  Balázs könnyű esti olvasmányban utazott a héten, úgyhogy a nem csak emberi nézőpontokat bemutató Suspectet olvasta el Robert Craistól, valamint a Foreign Influence című Brad Thor thrillert is befogadta, amiben Scott Harvath ismét szétüti nem eléggé amerikai emberek arcát. Vagy valami ilyesmi.

  Gabi egy Bradbury emlékére íródott, bradburys témákat feszegető antológiával kezdett, az Árnyak és rémekkel. És oda lyukadt ki, hogy Bradbury azért csak piszok jó író volt. A heti szépirodalom pedig Miklya Anna Eső című regénye volt, ami nem rossz, de aminél van egy sokkal jobb még az írónőben.

  Én pedig – ja, ezt az elején nem mondtam, sziasztok Ádám vagyok, megint én írok posztot kivételesen – Tim Maughan nagyon remek Limited Edition című novelláját olvastam, amiben van AR, sneakerkultúra, smart mobok, csodaszemüveg, fosztogatás és bristoli kallódó ifjúság. És mindez a közeljövőben. Valamint belekezdtem a címe ellenére nagyon érdekes The Box – How the Shipping Container Made the World Smaller and the World Economy Bigger című munkába, ami azt bizonyítja be, hogy az egész világot alig hatvan év alatt átalakította a konténer.

  Bájos linkek

 • Az adás egy egyszerű mp3 fájlban
 • A Hármas könyvelés hírcsatornája
 • ITunes feed, csillagozz!
 •  

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .