Nyolcadik “éjjeli bagoly” adás

Halljátok? Van szignálunk! A köszönet Banyeket – aki az utolsó utáni pillanatban jelentkező igényeinket is teljesítette, és akinek ezért holmi berúgást ígértem – és Ördögi Royt illeti érte.

Kezdjük a rosszal. A hét fő híre az volt, hogy múlt hét pénteken elhunyt Legeza Ilona, az első magyar könyves blogger, aki már akkor irodalomról írt a netre, amikor a legtöbbünknek még internetje se volt otthon. Méltatás helyett idelinkelem az oldalát, amelyen 3060 mű ismertetése található meg: nézzetek szét!

Aztán:

Könyveink voltak

Balázs bevallotta, hogy nagyon szereti az okos self-help könyveket, és rögtön mesélt is a Roy F. Baumeister és John Tierney által jegyzett Willpower: Rediscovering the Greatest Human Strength című könyvről, ami az akaraterő működését, természetét, és az akaraterőre való gyúrás módszereit ismerteti. Gondoltátok volna, hogy nehéz huzamosabb ideig nem gondolni a fehér medvére?

Az akaraterős könyv mellett igazi krimi is került. Thomas Perry Strip című regénye, amiben nem elég, hogy egy féltucat jól felépített karakter harcol a céljaiért, még egy kelet-európai kötődésű figura is akad.

Gabi John Scalzi korábban már ajánlott Old Man’s War-jába kezdett bele, de most nem a negyedik kötetbe, hanem a leges-legelsőbe. Ráadásul nem is papíron olvassa – most hullámozzatok! – hanem egy e-könyv-olvasón, amit Dworkylltól, a Ekönyvolvasó blog atyamesterétől kapott kölcsön. Volt szó persze papírkönyvről is László Zoltán Nulla pontjáról, ami a szerző korábbi, Nagate című regényének világában játszódik, ám míg az előzmény városi fantasy, a folytatás igazi sci-fi.

Magam a Luther Blisset és Wu Ming néven is alkotó olasz szerzőhármas Q című, a reformáció alatt játszódó eposzi hosszúságú művébe kezdtem bele. Illetve elolvastam a második regényét az előző adásban emlegetett Harry Connolly-nak. A figura zseniális szűk, befelé forduló amerikai kisvárosokat tud írni, már ezért megéri belenézni a könyveibe. Új találat volt még Dan Pearlman két novellája, a magyarul ingyenesen olvasható Óriás a házban és az új kedvencemmé váló 40kbooksnál megjelent The Vatican’s Secret Cabinet, ami a Vatikánról és márványfalloszokról szól.

Bájos linkek

7 thoughts on “Nyolcadik “éjjeli bagoly” adás

  1. A Nulla pontra rossz a link :)Egyébként félig az előző félig a mostani adáshoz szóló érdekesség, nekem most az Amazon 1 dollárért ideadta a Child of Fire-t, örültem jól.

  2. Sziasztok!Olyat lehet kérni, hogy mondjátok be a podcastok készítési dátumát? Kampányszerűen hallgatom őket egymás után, és ma vicces volt a hőségriadóról hallani.Köszi,Dwo

  3. Visszajelzés: Száztizennegyedik,”nem késve, sőt nem is időben” adás | Hármas könyvelés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .