Negyvennyolcadik “lengyel” adás

Sziasztok,

a negyvennyolcadik, valami tök elfelejtett vicc miatt lengyelnek nevezett adásból kimaradt, de itt most elmondom, hogy kiosztották az Ekönyvolvasó blog pizza díját. Az első száz példányban elkelt magyar e-könyv az Isten gépei Markovics Hackettől. A bréking után adással folytatjuk:

Híreink voltak

 • Elindult a rukkola.hu könyvcserélde, tesztelőket gyűjtenek.
 • Ingyen leszbikus steampunk. Szerintem ehhez nem kell semmit fűzni már.
 • A Forbes közölt tök jó válogatást arról, hogy a híres írók hány négyzetméteres házakban nyomorogtak. Norman Mailer pecójába simán beköltöznék. (A linket Pikszinek köszönjük!)
 • Újraindult Oprah könyvklubja
 • Eltévedős folyamatábra arról, hogy mit olvassunk nyáron.
 • A Daily Beasten volt egy jó eszmefuttatás arról, hogy manapság baromi hosszú könyvek íródnak, mert annak van tekintélye és hát kutatni is könnyű.
 • Kijön a Pynchon összes e-könyvben, ezután a kindlin lehet rejtegeni az olvasatlan Súlyszivárványt, nem foglalja a helyet a polcon.
 • Továbbá beszéltünk a könyvheti tapasztalatokról – Gabinak eladtak egy csomó könyvet, mutassunk rá ujjal! – és arról, hogy amúgy antiszociálisak vagyunk, és marhára nem olvasunk másokat.

Mit olvastunk

Bájos linkek

9 thoughts on “Negyvennyolcadik “lengyel” adás

 1. Az Oprah könyvek ugyan nőknek szólnak de majd mindegyik elég depis, sehol egy igazi HEA. Plusz neki is volt csörtéje már Franzennel, a regény meg, amiről kiderült, hogy nem emlékirat, hanem fikció a nagy része, az James Frey könyve volt a Millió apró darabban.Amúgy nem az EB miatt lett valamiért a lengyel?

 2. Ki van zárva az EB. Tisztában vagyok azzal, hogy zajlik, de bonyolult gondolataim nincsennek vele kapcsolatban. Az országhívóra gyanakszom.

 3. Begépeltem egy kis elmélkedést róla, de most nem látom kommentként. ,(Másodjára csak rövidebben: egy kellemes, finoman kidolgozott, kicentizett regény nőklapjásított (mostantól van ez a szó ,) változata. Ráadásul jól indul, mert még kevés karaktert mozgat az elején, de ahogy egyre több lesz, úgy lesznek egymás mellett egyre bábszerűbbek, egymáshoz hasonlatosak, csak egy-két erősen kihangsúlyozott tulajdonság miatt megkülönböztethetőek. A természet, a madarak, lepkék tematikai váza meg átlátszik, kilóg itt is, ott is a drót. Pedig jó kis drót az, csak kellene rá valami szövet.

 4. a nőklapjásított tök jó szó, egyből értem, mire célzol vele! :)))))))))))))))))))) köszi szépen mindenesetre, akkor egyelőre még nem töröm magam érte annyira…

 5. Először is meg vagyok tisztelve. Másodszor is (nem győzöm eleget ismételni): Bradbury nem tartotta magát SF írónak, inkább fantasy, ha már valami. A technológiával, transzhumán leszbikus programokkal, ilyesmivel sosem foglalkozott.Gabi pedig nagyon jól beszélt a felhúzhatósról, ha nagy leszek, én is így fogok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .