Negyvenharmadik, úgyis mint W adás

Hosszú adás lett, cserébe a blogposzt rövid lesz, mert nagyjából hat óra mínuszban vagyok alvásilag. A negyvenharmadik számú duplavé adásban szó volt a legtöbbet olvasott könyvekről, Baráth Pikszi Téreyről szóló verséről, a híres álneves írókról és Nemeréről, valamint arról, hogy tegnap lett volna száz éves Ottlik.

Mit olvastunk

Gabi úgy nem olvasott semmit, hogy vagy kétszáz könyvet sorolt fel megint. Például Marjane Satrapi Asszonybeszédjét, a Damage reportot, Darvasi literás netnaplóját, továbbá volt egy vers is.

Én (azt mondták, ide kell írni, hogy Ádám) Rajaniemi Kvatumtolvaját istenítettem röviden. Nagyon látszik, hogy folytatása következik, mégis remek. Illetve az adás felvételekor még csak a negyedénél jártam Greg Bear Eon című regényének, de azóta volt 14 üres órám egy hajón.

Balázs belvágott a A tűz és a jég dala sorozatba, amit úgy is hívnak, hogy gémoftrónsz. Illetve majdnem belehalt, de meghallgatta Graham Greene The End of the Affair című könyvét hangoskönyvben.

Bájos linkek

Ezzel kíván jóccakát az éjszakai szerkesz…

7 thoughts on “Negyvenharmadik, úgyis mint W adás

  1. A kedvencem azért az Elfújta a szél folytatásait jegyző magyar sci-fi/fantasy írók. Ugye elvileg csak 2 hivatalos folytatása volt a regénynek de Audrey Dee Millard név alatt jelentek meg mindenféle Scarlett sztorik itthon (Scarlett örökében, Scarlett – Ahonnan a szél fújt, Scarlett gyermekei, stb.) Akik pedig e név alatt alatt ontották a romantikát: Szalkai László, Nemes István, Novák Csanád, Szabó András.A Graham Greene regény amúgy Szakítás címen jelent meg magyarul. A G-betűs színes borítókra én is emlékszem, van is pár belőle a szüleimnek.

  2. Visszaintegettem!, ill. sajnálattal látom be, hogy a másik idézett vers jobb volt, mint az enyém :(A Graham Greene-ből amúgy mintha egy nem is olyan rossz film is készült volna, Juliette Moore tán Oscar-jelölést is kapott a főcsaj szerepéért.

  3. HaliÚj témát szeretnél felvetni: mások véleménye a könyvekről.Konkrétabban: adott a moly és/vagy goodreads. sokan olvasnak és véleményeznek. Mennyire befolyásolja könyvválasztásotokat a könyvhöz kapcsolódó vélemények? elolvassátok? A véleményeket mennyire kritikusan nézitek.Induló véleményként a saját módszerem: elolvasom és befolyásol a könyvválasztásban. De ha sok szélsőséges véleményt olvasok egy könyvről, akkor meg szoktam nézni azt is, hogy az illető miket olvasott az elmúlt 1-2 évben. (keveset adok az olyan véleményre, ahol az idén ugyan már 50 könyvet olvasott, de 90%-ban képregényeket. <<Én>> – Jó lenne egy olyan funkció, hogy ki tudjam kapcsolni azokat a véleményeket, amik eleget tesznek bizonyos feltételeknek, pl életkor, időszak, konkrét személy, stb – csökkenteni a zajt.). És ezzel átkanyarodok a másik témára: figyeltek és ha igen, akkor kiket és milyen szempont alapján a molyon.

  4. Pedig egy vizuális kultúrával rendelkező olvasó értékítélete szerintem elég hasznos tud lenni. :pEzzel az ismertető alapú szűrés szerintem csak még jobban bevihet egy zsákutcába, amikor csak egy szűk, adott ízlésre kihegyezett kínálatból válogatsz. (Erről egyébként már volt szó, mármint arról, hogy mind a moly, mind a goodreads túlpontoz. )Ez a link is érdekes lehet, én Pikszinél láttam:http://techcrunch.com/2012/05/15/amazon-killed-the-book-reviewer-star/

  5. Pikszi: statisztikailag jobb vers, hiszen több a magányos férfi a hegytetőn, mint ahányan Téreyvel kvaterkáznak. Bár minden bizonnyal van a két halmaznak metszete. ,)Az Eonhoz meg, ha már kimaradtam a szekrénysorból: számomra András állításánál az a kérdés, hogy valóban bukta-e kiadni olyan sf könyvet, ami nem friss, ha az viszont az sf vonulatban fontos helyet foglal el. Tehát hogy a magyar sf rajongó mindig az újat akarja nyomon követni, vagy ez a szubkultúra ismerni akarja az sf irodalmat egészében. Kiadták a Hold börtönében könyvet is, vajon mennyire volt sikeres eladásilag.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .