Kilencvenötödik, “Windows” adás

Azt ígértük, az adásra valaki direkte rossz könyvet olvas, és hogy ez megtörtént-e avagy sem, és ha igen, kivel esett meg, nos, többek között erről is szól eheti adásunk. Először is reklám, kulturális műsorok, vízállásjelentés.

Híreink voltak

 • Felháborodásra, aggodalomra akad addig is lehetőség, Wodehouse komornyikja és gazdája újra életre kel, vajon elszúrják, lehet nem leszúrni?
 • És itt a másik, hát hogy kell kinéznie egy rendezett, jóravaló könytárnak? Vagy így? Szerintetek?
 • A Windows meg szemet vetett a Nookra, amennyire jól el van eresztve, még a végén tényleg bekebelezi, frappáns névötletek az adásban – és hamarosan kiderül, olvastunk-e rettenetes könyvet a héten.
 • Mások minden bizonnyal, sőt szavaztak is rá – az ugye már feltűnt, hogy mi hárman vagyunk most a két öreg a Muppet Showból? Ha a könyvek nem is rosszak (sőt igenis van több, amit szerettünk), a kategóriák érdekes arcúak.
 • A világ szerencsés részein sörök szponzorálnak krimifesztvált, sőt a sörcímke maga kész kaland, Ádám a fenekére nézett.
 • Ijesztő hobbisták rovatunkban több Gibson rajongó alapos olvasónaplója, idézet-, értelmezés-, utalásgyűjteménye, nem kétséges ezek hasznossága, csak a létrejöttük folyamatáról nem akarunk tudni pontos adatot.
 • Tovább panaszkodtunk, pedig még sehol a rosszul sikerült olvasás (vajon lesz-e, vajon lesz-e??), én például az esemény utáni kritikákról, itt egy a Felhőatlaszról és a Szindbád Szibériában regényről.
 • Brendon Sanderson új könyvéből igen bőkezően osztott, a Torról most lekapható jelentős része.
 • A Tor amúgy is jól járt a puha DRM-mel, részletek az Ekönyvolvasón.
 • Ádám a Wired húsz évét vette górcső alá, ha már az órákat nem. A gyűjteményes régi cikkek nagyon csábítóak – tudunk mi örülni, ha akarunk, és ha van minek. (Van, aminek nem? Hamarosan kiderül!)

Események, MÁV szignál

Mit olvastunk 

Hamarosan kiderül, volt-e elbaltázott könyv a héten, és ha igen, akkor kire sújtott le. Maradjatok velünk.

 • Ádám megúszta, gazdag felhalmozásából kiválasztott regénye, A felhúzhatós lány nagyon jó darab. Közel kerülni a szereplőkhöz nehéz, pláne, ha az ember távol akarja magától tudni ezt a világot. Kiút van, de a több szálon futó cselekmény talán nem is akar ezzel foglalkozni.
 • Felettem rezgett a guillotine, de francia vígjátékba illően, élénk ingfodor-lengetéssel kimagyaráztam magam: ha az ember tinglitangli krimit keres, akkor nem tekinthető csalódásnak, ha pontosan ilyet kap. Claudio Magris Hangok könyvecskéje pedig igen kellemes, zene is jár hozzá.

 • Balázs. Nos, ő csapnivaló könyvet olvasott, habár nem így indult neki múlt héten. Ne is essen itt róla szó, hallgassátok meg az adást. (Oké, szóval szikár, száraz skandináv krimi, érdektelen események, rosszul ábrázolt szereplők, ebből nem lesz film – esetleg bábos-páholyos.)

Bájos linkek

8 thoughts on “Kilencvenötödik, “Windows” adás

 1. A 100. bulin csinálhatnánk egy olyan performanszt, hogy hány Coelho könyvet tudok átlőni egyszerre ;-). Egy 65 fontos csigással, gyakorló heggyel, kb. 360 graines karbon vesszővel.

 2. a könyvtár témához: lépcsőn ülve, nagy térben, sok (ráadásul aktív) ember előtt/között olvasni sztem tök jó dolog. pl. idén tavaszi-nyári elhatározásom, hogy a Háború és békét egy belvárosi kávézó előtti lépcsőn ülve olvasom el. (Egész jól is állok a projekttel.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .