Kilencvennegyedik “Senna” adás

Még szárad a festék a falakon, a bejegyzés megírása után fogok behekkelni egy audiolejátszót a motorba, hogy itt a blogon is meg lehessen hallgatni az adást. De boldogok vagyunk, még ha ugyanaz is a fogmosó meg a borospohár, és dobozból (a szerencsésebbek bőröndből) öltözködünk. A címeink nem változtak, ha változtak volna, felírnánk a postaládára a nevünket, de egészen más ez a hármaskönyvelés.hu, mint az előző volt, higgyétek el.

Meghallgatom márderögtön

[audio:http://feedproxy.google.com/~r/harmaskonyveles/~5/b6D60dsq6gc/harmas_konyveles_94.mp3|titles=”3K – 94. Senna adás”]

Híreink voltak

Neil Gaiman és Amanda Palmer filmklubot csinált, hogy megmutassák egymásnak a kedvenc filmjeiket. Tök jó címek szerepelnek. Jobb, mintha eldugnának egy rajzot egy kő alá.

Rudy Rucker őscyberpunk szerző és matematikaprofesszor előásta egy régi cikkét arról, hogy mi az a cyberpunk. További kötelező olvasmányok egy (tetsz?]halott projektem oldalán.

Nagy kedvencünknek, Tom Gauldnak megjelent a kötete. A könyvben azokat a karikatúráit lehet megtekinteni, amiket már mi is iszonyú gyakran linkeltünk. Ez a fickó egyrészt remek poénokat talál ki, másrészt nagyon ügyesen rajzol belőlük egyszerű rajzokat. Erre van a blogja.

Gilian Flynn nagyon érdekeseket mondott a Guardiannek adott interjújában a gonosz nőkről és a női szerepekről.

Volt szó a feldolgozásokról. Én szerettem a Hugh Jackmannel és Russel Crowe-val forgatott Nyomorultak musicalfilmet, Gabinak nem tetszett az Anna Karenina a színházban. Hogy legyen valami egyértelműen bazári, nézzetek meg egyszerre 17 Jean Valjeant a színpadon.

És ha már. Picidzé küldte azt a PR-cikket, aminek egy Robin Cook regényre kéne felhívni a figyelmet, de eléggé bénán teszi. (Disclosure: a Life.hu-t is kiadó Origónál dolgozom, a véleményem nem tükrözi a munkáltatómét.)

Programok

Itt a tavasz, amikor nem esik akkor meg a nyár is. Úgyhogy vagy menjetek jövő csütörtökön Miskolcon Krasznahorkais Műút beszélgetésre, vagy hétvégén Pesten a Budapesti Aszfaltprojekt túráira. Vagy ha egyik se fekszik, akkor van még szombati köldöknézés írókkal vagy Színházak Éjszakája is.

Mit olvastunk

Gabi: Agota Kristof trilógiájának első darabja A Nagy Füzet, de elkezdte elszpojlerezni a többi részt is. Illetve lelkendezett ő is Hannu Rajaniemi Fraktálhercegéről, amit most már ketten szerettünk nagyon.

Ádám: végre nekiálltam elolvasni Ian McDonald Dervisházát, amitől egy kicsit elijesztett annó a kritika. Pedig hát hülye voltam, a könyv remek. Olyan igazi beköltözős fajta.

Balázs: Neil Gaiman Anansi boysát olvasta, majd azon morfondíroztunk, hogy a trickster istent hogy mondjuk magyarul. A másik könyve – M. H. Baylis A Death at the Palace – pedig a Londonba bevándorlókról szóló krimi. Nekik szól levezető zeneként Hó Márton és a Jégkorszak.

Bájos linkek

1 thought on “Kilencvennegyedik “Senna” adás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .