Hetvennegyedik, “ezt most elsőre” adás

Visszatértünk nyárspolgári életvitelünkhöz, csütörtökön, rendesen, nedvesfésűvel beigazított hajjal vesszük fel az adást, és semmi bohó rárendelés, hogy akkormégegyetmarikámdrága. Kulturáltan, vizespohárral könyökünk mellett beszélünk majd holmi gyilkosokról, gazemberekről, rombuszokról.

Témáink voltak

 • Pazar programok zajlanak így karácsony előtt, vannak például csábító könyvcsomagok, még csábítóbb könyves rendezvények, szóval az alkalom megvolna jó ajándék beszerzésére.
 • Ötletért pedig ne menjetek a szomszédba, kövessétek Facebook oldalunkat, ahol mindenféle erdei és mezei bloggerek, jóemberek adnak tippeket, kinek mit.
 • Ádám érdekes statisztikát hozott, mi pedig megvitattuk, aprókat kortyolva olykor a vízből, miért csökken az e-book readerek eladása.
 • Végül a nevek kiejtésén rugóztunk, mert kaptunk fülest, és ennek örülünk. És persze kérdés, ki az, aki nem olvas arról, amit olvasna, hanem hall?

Mit olvastunk

 • Ádám dimenzióugrást hajtott végre a hidrokulccsal, és Abbott Síkföld könyvét ajánlotta. Őrült beszéd, de van benne rendszer, hogy élen járjak megint a rossz viccekben. Élen. Milyen az élet 2D-ben, és milyen a társadalom? Megtudhatjátok, ha… És van trailer is, ha a film nem is készült el. Ádám novellát is olvasott, Arbeitskraft, steampunk, de nem olyan varázslatos, hanem igazi: Engels, korom, nehéz körülmények.
 • Én P.D.James könyveit dicsértem, A halál jár Pemberley-ben valóban kellemes, de nem ezért szerettem bele a hölgybe. Viszont érezni, hogy más meg ezért fog, szóval igazándiból ajánlottam. Még inkább a klasszikus krimijeit, Adam Dalgleish és Cordelia Gray bármikor jöhet. Ó, el ne felejtsem, és ő írta Az ember gyermeke regényét is.
 • Balázs választása senkit nem fog meglepni, zenéről olvasott, és lassan fest is, hogy minél több médiumot összekapcsoljon. Frappánsan összevágott riportokból kirajzolódik néhány rosszcsont képe, hogy vannak-e jócsontok, ahhoz olvassátok el. Ádám persze rögtön ajánlott még kettőt a témában, de ahhoz meg hallgassátok meg. Az adást. 

Végül bónusz olvasnivaló, megint van jó kis novella az SFmagon!

Bájos linkek

 • Az adás egy egyszerű mp3 fájlban
 • A Hármas könyvelés hírcsatornája
 • ITunes feed, csillagozz!
 •  

   

  5 thoughts on “Hetvennegyedik, “ezt most elsőre” adás

  1. jaj nagyonsok közlendőm van, szóvalaz anna karenina magyarul szerintem nem helytelen egyáltalán n-nel se, mert általános szabály nincs rá, h az orosz neveket hogy írjuk át, hanem tökre időszakonként meg fordítónként változik – van olyan kiadás, ahol nem gogol, hanem gogoly. és mivel magyarul n-nel van írva, tökre így terjedt el meg így kollokviális, szerintem tök oké. az is tök összevissza, hogy az x-szel mit csinálunk, alekszej vs marxádám: te nem a kvantum fantum csapdájára gondolsz véletlenül? én abból csak rádiójátékról tudok ugyan, elektronokról szól egy vasatomban (ami pedig egy kalapácsban van), és elrabolja a testvérüket egy gonosz elektron, és egy ember segít kiszabadítani. és rettenetesen cuki, hatévesen naponta hallgattam, úgyhogy nagyon menő dolgokat tudtam az elektronokról. (például hogy hogyan viselkednek periódikus potenciálú térben. *)a flatland pedig akkor kerül elő a tbbt-ben, amikor raj rá akarja venni sheldont, h menjen el vele valahova, mert unja magát, sheldon pedig azt mondja, hogy akkor inkább utazzon a kis agyával, az is pont olyan izgi, ő ilyenkor flatlandre szokott menni*a periodicitás kvantitativ megoldására másodfokú differenciálegyenlet formájában behelyettesítjük a schrödinger-egyenletbe a rács periódusának megfelelõen modulált amplitudójú síkhullám – bloch-hullám – megoldást.

  2. Jaaaj, ezt a grunge könyvet mindenképpen meg kell vennem, kockás flanelingem mondjuk már nincs, de veszek hozzá azt is. Persze mindezt akkor, ha megvettem a következő Kindle-met, abcug Amazon.

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .