Hetvenkettedik, “védőháló nélkül” adás

Itt van hát Holovátz egy, Holovátz kettő és Holovátz három is szokatlan módon, szédítő magasság, mámorító mélység, de nem féltünk, és élő adásban okoskodtunk. Lesz még ilyen, figyeljétek a Facebook oldalunkat, sőt lesz csetszoba és hírlevél és emelt díjas telefonszám, ahol személyre szabott idézeteket kaphattok, amit majd a karácsonyi könyvekbe írhattok szépen, kaligrafikusan. És humor, szellem minden mennyiségben.

Híreink, témáink voltak

  • Először a botrány, mert szeretjük köszörülni a nyelvünket. A Szakadozó mítoszok alapján valamit meg lehet tudni híres eleinkről, lehet, hogy annyit, Börcsök Máriának ki a zsánere?
  • Volt cukiság is, Rukkola karácsony, dobd be a neved a kalapba, és reménykedj, hogy a vadidegen, aki kihúzza, olyan alaposan kidolgozza, milyen könyvet szeretnél, ahogy te próbálod a neked sorsolt esetében. Nem, nem kérek Hód regényt.
  • A hét pletyjája is megvan (átmegyünk Velvetbe?), jön az Amazon. Hogy aztán Kánaán lesz vagy az fogaknak csikorgatása, majd kiderül, jöjjön, aminek jönnie kell.
  • A végére a Ma lenne 150 éves a röpdolgozat feltalálója rovat helyett valami tényleg remek, James Gleick díjat kapott a The Informationért. Örülünk.

Mit olvastunk

  • Majdnem végeztem A Jézus-videóval, de hiába, úgy sem bántam vele kesztyűs kézzel, hogy még nem egész. Ha már nekem nem jó, másnak se legyen, így feminista olvasmányélményeimről is meséltem, és az a könyv is folyamatban, így legalább egyszer még előkerül – egyébként élvezem, és nyugodtan lapozgassátok, vitára, elgondolkodásra mindenképpen jó alap.
  • Ádám kiegyensúlyozottabb volt, hozott egy jó kis novellát, amely a jótett helyébe vs. maffia elemet hordozza, aztán egy jó kis sf-et, ami talán nem friss, és a történet sem olyan üde, de a világ elragadó, mindezeken felül még jó kis non-fictionnal is készült (mármint Ádám, mármint nekünk), Gleick az időt elemzi lassuló tempóban.
  • Balázs pedig magával a Mindenízű Drazséval állt elő, ráadásul A Novel. Van benne töklé, hányás, Google, összeesküvés, Ruby kód, könyvesbolt, szerelem, és van hozzá eredeti novella is (A Short Story), amit csak itt, csak most. Jó hét volt.

Bájos linkek

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .