Hetvenedik, “mormon” adás

Mivel Balázst jól, Ádámot meg ott tartották, maradt a szombat reggel, amikor még a madár se jár. Persze mindent a hallgatókért, és mi álmunkból felkeltve is tudunk könyvekről okoskodni, sőt igazából álmunkban is.

Híreink voltak

  • Az Agave különös e-könyvet dobott a piacra: nyalóka mellé csomagolt tetoválás, külön nem kapható, pedig igény, az volna rá. Bizonnyal megvan a logikája, a könyv meg listás nálunk, szóval valami csak lesz.
  • Különösen, hogy már a Tesco is Kindle-t szór karácsonyra, Lacika és Magdi néni pedig vagy elteszi a fürdősó és a Süssün-főzzünk muffint wokban mellé vagy kell rá friss, olcsó, gyors tartalom.
  • Szót ejtettünk az olvasásra szánt időről, mai, az információs szupersztrádán rohanó életünkben ki mikor tudja beszuszakolni az olvasást, egyelőre úgy tűnik, mi támogatjuk a tömegközlekedés létét.
  • Ádám cikket hozott a konkurenciától, hogy is állunk az oroszokkal. Tolsztojevszkij menő, lehet belőle még befutott Monkees. Persze jó lenne tudni, ki is orosz manapság, Balázs külhoni élményeiről mesélt, mi meg azt feszegettük, mikor költözik az irodalom mindennapjainkba, és mikor lesz valaki Csokonai után Misi. Bónusz videó is van.
  • Lavie Tidhar esten jártam, nézzétek az Ad Astra Facebook oldalát róla, érdekes volt, Osama fent a listán, Télapónak ugye már van Google fiókja?

Mit olvastunk

  • Ádám Dürrenmatt felé kanyarodott, és igen elismerő szavakkal méltatta bűn(kis)regényeit, Az ígéret, valamint A bíró és a hóhér megkapta tőle a pecsétet, tőlünk a lehetőséget. Előbbi alapján film is készült, parádés szereposztás, vagy hogy szokták mondani.
  • Én klasszikus scifit fejeztem be, A Hold börtönében Hugo-díjas, erős, de felvetődött a Hugo történelmi áttekintése ennek kapcsán, jövő órára kisötösért valamit csak összehozunk. Addig is extra tartalom, macskás fotó, ahogy kell az interneten
45843240-cica_heinlein
  • Nádas Péter: Egy családregény vége egyelőre még a közepe, szintén sűrű, a kékharisnya kíváncsisága átsegít a nehéz pillanatokon, jövő hétre teljesebb lesz a kép.
  • Balázs két vodka között, sufniba menekülve olvasott ajándékkönyvet, a Balfék! sodródását nehéz nyugodt figyelemmel kísérni, csak nem hallja meg, hogy “Siess, nyuszi, már mögötted a farkas!”. Mellé befért egy 7 órás hangoskönyv is, Chris Grabenstein John Ceepak sorozatának hetedik része könnyed krimi, a tökéletes(en unalmas) főhős mellé szerencsére érdekes karakterek is csapódtak, Jersey Shore, guidok, csipetnyi trash reality.

Bájos linkek

4 thoughts on “Hetvenedik, “mormon” adás

  1. Úgy látszik, a Monte Cristo megkerülhetetlen lesz lassan…Dürrenmatt nekem is nagy kedvencem, ajánlom A megbízás című kötet kisregényeit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .