Harmincötödik “béke szabadság és egyetértés” adás

“Legyen béke, szabadság és egyetértés.” A tizenkét pontnak ez a második mondata annyira jó, hogy nem csak az adás címének választottam, de ide is kell írni. Így kell kezdeni egy szöveget, szép felütéssel. Na ez hiányzott teljesen az adásból, felvezetés helyett Balázs a The Old Republicról beszélt én meg a Skype anyját szidtam. Megérdemelte amúgy.

Arról volt szó…

…hogy nem szeretjük Lackfi János 1 könyv című műsorát, mert egyrészt rövid, abból sokat elvisz a főcím meg a felmenő betűk, másrészt pedig vizuálisan annyira érdektelen, hogy akár a rádióban is adhatnák.

…hogy Krasznahorkai a részeg postásra fogta, hogy miért nem kapta még meg a Sátántangó amerikai kiadását. A kiadó annyit fűzött hozzá: “Ah, Hungary.” Ha ez nem a hét híre, semmi se.

…hogy Dragomán literás netnaplójában a backupolásról beszél, meg arról, hogy milyen érzés géppel írni. Mivel gyarkran találkozom elkeseredett balfasz filoszok halott merevlemezeivel, nagyon örülök annak, hogy már a Literán is a biztonsági mentés a téma.

…hogy a Vámpírnaplók szerzőjét épp most rúgják ki a saját könyvsorozatából, mert 1, előnytelen szerződést kötött 2, más szerelmi szálat akart, mint a kiadó.

…és hogy az aktuális botrány a József Attila-díj.

Mit olvastunk

Az egyes villamoson, ahol a gyávább emberek nem mernek olvasni és telefonálni dicsérte meg az egyik arc a kezemben tartott Chadwick-féle A lineáris b megfejtését. Cserébe rábeszéltem A rohonci kódra. Az ékírás regényével befürödtem, marxosabb Marxnál. Joe Kloc The Case Of The Missing Moon Rocks írása lapos volt, Hugh Howley Wool-ja viszont remekmű. Érdemes megfontolni belőle az omnibus kiadást, az csak 9 dollár és négy sztori.

Gabi Mohás Lívia Nők a harmadik évezredbenjébe kezdett bele, ami időnként bátran kimondja, hogy egyes problémákra maga se tud mit mondani. Hoszasan ekézte Vernor Vinge A szivárvány tövében regényét, aminek az első felében nem derül ki miről akar szólni. Ismét esett szó a Glamorámáról és eladta nekünk Milos Urban Héttemplom című regényét, amit a Sub Rosa kapcsán ajánlott Pável.

Lezártuk a műsor egyik régen feszített, pattanásig húzott sztoriívét: Balázs talált egy olyan amerikai humoristát, aki vicces. Nagy megkönnyebbülés ez mindnyájunknak, köszönjük, hogy kitartottatok mellettünk. Jutalmul Tina Fey Bossypants című önéletrajzi könyvét olvashatjátok el. Az önfeláldozása itt nem ért véget, kiderítette azt is, hogy a The Old Republic képregények közepesek. (Khm, Star Wars, róka, bőr.)

További kontent

Bájos linkek

2 thoughts on “Harmincötödik “béke szabadság és egyetértés” adás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .