Harmichetedik “összege tíz” adás

Lázas munkával készítettük a heti podcastot nektek kedves hallgatók. Én lázas vagyok, a többiek viszont dolgoznak. Fogadjátok szeretettel a blikkfangoktól teljesen mentes “összege tíz” című adásunkat.

Egy elveszett magyar verseket lehet keresni Budapestszerte. Aki megtalál egyet, az kap egy verseskötetet és kikerül az Elveszett vers blogra.
Kettő az Európa kiadó, Allah nyújtsa hosszúra a bajszukat, elkezdte kiadni Borisz Akunyin Nicholas Fandorin sorozatát.
Három játék készül a Mistborn regényekből, amiket mi szerettünk nem is kicsit. Kicsit aggasztó, hogy egy elég apró cég kezdett bele, de hátha jó lesz.
Négy a Tiszatájban Szabó Tibor Benjámin beszélt az olvasó kiszolgálásáról, Kovács Zoltán ÉS-főszerk pedig a Litera netnaplóban írt arról, hogy ők aztán nem mennek az olvasói igény után. És még egymásnak se mondanak ellent. Tessék elolvasni, kikérdezzük.
Öt Gerlócyz Márton tett egy posztmodern gesztust. Ez is megvolt, mégsincs este, ugye.
Hat kijött a Harry Potter ebookban legálisan. Illegális példányok eddig is voltak, de nem félek attól, hogy sikertelen akció lenne. Dworkyll itt foglalja össze a dolgot. Rorimack pedig azt mondja, hogy lesznek még itt csúnya kérdések azért.
Hét popkultúrával foglalkozó oldalt/csoportot talált Gabi, az a nevük, hogy Próza Nostra.
Nyolc lengyel scifit fog kiadni a Typotesx. Jacek Dukaj Extensa című könyvét. Itt van róla némi infó részlet pediglen erre.
Kilenc román scifi hetet tart az SFMag, a román írókról szóló cikkbe nézzetek bele.
Tíz megjelent a magyar irodalmi élet szereplőinek állambiztonsági megfigyeléséről szóló Titkos írás című könyv. Interú a szerzővel a Literán.

Ezt olvastuk

Bár ez szinte már hogy hírműsor volt sőt közszolgálat, azért tök véletlen volt szó igazi könyvekről is.

Gabi a Szomjas oázisról és Grecsó Krisztián Mellettem elférsz könyvéről beszélt. Az előbbiből a blogja szerint meg lehet tudni, hogy “milyen hóesésben, gépfegyver- ropogásban szülni?”, ennek megfelelő ihletett csendben hallgatunk Balázzsal.

Balázs nem tudott ellenállni egy hülye című és akciós könyvnek, úgyhogy Hallgrimur Helgason The Hitman’s Guide to Housecleaning című bérgyilkososkönyvét olvasta, ami szerinte még teljes áron is megéri, van annyira jó.

Magam pedig rossz stratégiával, de nekiszaladtam a múlt adásban már emlegetett Héttemplomnak. Elcsesztem a második Dragomán-kenyerem – ha valaki tudja hol lehet jó és olcsó öntöttvas lábost venni fedőstül, ne fogja vissza magát; jó és méregdrágát már találtam – és nekifutottam Michael Pollan The Omnivore’s Dilemma könyvének, ami az ételről szól.

Bájos linkek

5 thoughts on “Harmichetedik “összege tíz” adás

  1. Elolvastam ezt a Nicholas Fandorine-regényt (tőletek függetlenül!), és azt kell mondanom, nekem jobban bejön, mint az erasztos regények. (Igaz, ez duplafenekű.) Valamint levontam a következtetést, miszerint az Elveszett Könyv-témát minden ponyvaíró kötelezően megírandónak tartja.

  2. Egy nemtelen és minden körülmények között szégyellnivaló fogadás keretében megnyertem az új Fandorint, már csak át kell vegyem. Egyre kíváncsibban várom. 🙂

  3. Pont most olvasom én is a Metro 2033-at, de engem valahogy zavar a tudat, hogy kevesebb, mint 30 évvel az ‘apokalipszis’ után játszódik. Ehhez képest gyakran úgy ír az író, mintha az emberek legalább 130 éve a föld alatt élnének. Ami nem lenne baj, csak akkor miért nem Metro 2133?

  4. Pont egy éve olvastam a Metro 2033-mat. Vannak benne iszonyat hangulatos részek, főleg azok tetszettek, ahol kissé misztikusabb (természet feletti) vonalat vett fel a történet, de az állomások leírása és a filozofálgatás is érdekes volt.Én nem éreztem azt, hogy olyan lenne, mintha 130 éve a föld alatt élnének, nekem ez a része is teljesen rendben volt.A játékot anno egy steam akció keretében beszereztem, de csak bő fél órát játszottam vele. Egy erős közepes feletti minőségű fps-ről van szó.A Metro 2034-hez fontos azt tudni, hogy egy teljesen más könyv. Tulajdonképpen még folytatásnak is nehezen tudnám nevezni, hiszen a helyszínen és egy szereplőn kívül nem sok közös van benne az elődjével. Érdemes utánanézni pár kritikának (pl. a Goodreads-en), még a spoiler veszély ellenére is. Ha tájékozódás nélkül esünk neki, akkor hatalmasat lehet benne csalódni az első könyv után.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .