96. “boldog születésnapot Tamás” adás

…pom porompom, szülinapompomompom… öö adásban vagyunk? Tamás hallgatónk, meg amúgy személyes jóbarátunk, ivócimboránk, tettes- és szervezőtársunk élemedett korának szenteltük a mai adást. (Nem, még nincs 96.)

Ha így néz ki, nem működik
Ha így néz ki, nem működik

 • De azért csak magunkkal kezdtük a dolgot, egészen pontosan a Hármas könyvelés közeli, egyelőre 01beszélgetések.hu címen megtalálható új műsorral. Teszthallgatókat várnak, mi delegálunk titeket erre.

 • Aztán volt egy kitérő, mert Balázs egy Kindle Fire-t helyezett adás előtt üzembe, én pedig ma pótoltam a rommá tört Kindle 2-esemet. Beszélgettünk új kütyükről, lelkendeztünk, ja meg kiröhögtük kicsit az Amazont.

 • Kijött a Locus-díj rövid listája. Rég láttunk ennyi jó könyvet egy listán. Nézzetek szét köztük.

 • Közhasznú tartalom – az adás témájával kapcsolatban – nevessen ki ön is mai fiatalokat a Goodreadsen.

 • Fuzi…megismerte egymást bibliai értelemben a Shopline és a Libri. Ha jön az Amazon, akkor közös erőkkel néznek vele szembe. Vagy a sarki lottózóban vehetem át a libris könyveimet, vagy a másik sarki Libriben a booklineosat.

 • Úgy a tévékben, mint a mozikban is tör előre a hadsereg, a veteránok unokáááái, ma a tőzsdén brókereeek a szépirodalom. A Cannes-i Filmfesztivál A nagy Gatsbyvel nyitott, az NBC-n sorozat készül az Abot a boy-ból. El is filóztunk azon, hogy mit akarunk képernyőn látni.

 • Divatszínekben kapható a teszkóbiblia. De a mélyén csak egy konzervatív kiadvány. Van viszont egy remek poszt a magyar bibliafordításokról, és arról, hogy miért menő az 1975-ös protestáns újfordítás.

 • Balázstól kaptuk a linket: egy tudományos kiadó egymilliárd dolláros perrel fenyegetett meg egy könyvtárost. _Ha tovább menne az ügy, összekickstarterezhetnénk a pénz.

Mit olvastunk:

 • Scott Westerfeld Leviatánját és Behemótját olvastam, ami nagyon nagy betűkkel van szedve, ifjúsági, ráadásul egy sematikus gépépítő Németország áll szemben a génmódosítós, lénytervezős Britanniával, de nagyon jó.

 • Gabinak eszméletlenül jól indult a Trapiti és a borzasztó nyúl](http://moly.hu/konyvek/darvasi-laszlo-trapiti-es-a-borzaszto-nyul), de aztán a végére elkeskenyedett a dolog. Ellenben China Miéville Konzulvárosát majdnem ránkbeszélte, bár csak részben sikerült elképzelni a Miéville által felépített világot.

 • Balázs pedig a Black Swannal hressé vált Nassim Nicholas Taleb új könyvét, az Antifragile: Things That Gain from Disorder-t olvasta.

Bájos linkek

5 thoughts on “96. “boldog születésnapot Tamás” adás

 1. Én a shortlistet döntősöknek hívom ( a longot meg elődöntősnek.)

  A Whispersync for voice kapcsán: nagyon sokszor van az, hogy olcsóbb az ekönyv plusz hangoskönyv kombó (pláne, ha valaki nem tag).

  Egy extrém példa: Brandon Sanderson: a “gyári” ára 63 dollár, most kedvezményesen a hangoskönyv 13, viszont az ekönyv plusz hangoskönyv kombó együtt kb. 11,5.

  Vagy ma akciós a wool gyűjteményes kiadás. (De egyébként is megvan már nektek) Ehhez egy dollár a hangoskönyv változat (a maga tizensok órájával), simán 27.

  • Hm, erre a Wool hangoskönyvre beneveztem egy darab dollárért.
   Kíváncsi vagyok, mikor lesz olyan csomag az Amazontól, hogy a most megvett hardcoverhez hozzácsapjuk plusz pár dollárért az e-könyvet.

 2. Elnézést, az előző elég titkosírás-szerű lett.

  Szóval nem-audible előfizetőként nagyon megéri a whispersync.

  Sandersonnál a The way of the king az, ami ilyen olcsó.

  És a Wool-t az audiblén lehet(ne) megkapni 27 dollárért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .