41. “Mozart” adás

Annyira nem jutott eszembe semmi, hogy adás előtt kellett wikipédiázni valami nevet. Így készül a csokapik az adásnév. Hírünk maradt rogyásig múlt hétről, amikor a teljes adás a Könyvfesztiválról szólt.

Mit olvastunk

  • Balázs Lauren Beukes Zoo Cityjét és Peter Adophsen The Brummstein-jét dicsérte halálra. Közben pedig Gabi felfedezte, hogy Adophsentől jelent már meg magyarul is novella.
  • Gabi befejezte a korábban is emlegetett Valente könyvet, Janne Teller Semmijét ismertette, amiről megtudtuk, hogy durva (úgy el fogom olvasni, mint a sicc) és Abraham Verghese Könnyek kapuját ajánlotta, ami a cím ellenére nem egy felvizezett Wilbur Smith klón.
  • Én pedig az új Akunyin regényt, A cár könyvtárát olvastam, amiben az író remekül eljátszik az általa használt toposzokkal.

Bájos linkek

8 thoughts on “41. “Mozart” adás

  1. @Dwo: Nálam van meta. Azt írta Balázs: “Hogy ne írjunk, Priest és az Islanders, ekönyvolvasó kölcsönzés, írók meglepő forgatókönyvekkel, Gaiman a hátra, TOR DRM mentes, Charlie Stross és a self-publishing, új Kondor. Könyvek: The Brummstein, Zoo City, Marija Morevna és a Halhatatlan, Semmi, Könnyek kapuja, A cár könyvtára.”@Pikszi: hogyne, ennyivel nem érjük be 🙂

  2. A Könnyek kapuja kapcsán csak hebegtem-habogtam, pedig az a könyv több jó szót érdemelne, szerencsére ma olvastam egy kedvelt könyvesbloggernél kritikát rólahttp://gerincrevagva.blog.hu/2012/05/02/konnyek_kapuja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .