33. “kis csalással Krisztus” adás

Iszonytatóan hosszú műsort sikerült felvenni, úgyhogy a múltkor tesztelt rövid poszt jár most hozzá. Legyen mondjuk egy tagmondat a határ. Vesszőt használni tilos.

A hét témái voltak

Néha az olvasó nyomozni kezd a könyvben olvasott dolgok után. Lebukik a zöld magyar bor és Greuze egy festménye.

Még mindig vannak nem irodalmi értékű blogposztok. Ekkerjoz így-úgy megszerzett C-lakásokról és állatok öléséről írt az elmúlt hetekben. Érdemes rá feliratkozni. Régen Late Harvest volt ilyen. Meg a Csíra bácsi. Utóbbit Internet Archívon is kell keresni.

Direktben átemelve a shownotesból: a mass market paperbacknek tesznek oda az ekönyvek. Minden elmondatott. Olcsó könyvnek ebuk a gyilkosa.

Mindenféle PDF-eket lehet kölcsönözni a Goethe Intézetből. Kezdetnek szép ez.

Közösségi adakozóoldaon gyűjt pénz meséskönyvére egy kerekesszékes lány. Írt róla a Népszabó.

Boldog szülinapot, János bátyánk!

Mit olvastunk

Én – Tom Standage: The Victorian Internet, George Pelecanos: What It Was, Arany János: Toldi

Közben szóbakerült – Dan Greenburg – Marcia Jacobs:Hogyan legyünk boldogtalanok. Ez mondjuk egy baromira kalóz példány.

Gabi – Barna Dávid: Egy magyar regény, Frank Shatzing: Raj, Bret Easton Ellis: Glamoráma

Balázs – Susan Cain: Quiet, Larry Correia: Monster Hunter International, és Mike Doughty: The Book of Drugs

Bónuszkontent

Bájos linkek

6 thoughts on “33. “kis csalással Krisztus” adás

  1. Kínos részek olvasása emberek között:Hangoskönyvben most Bartis Attilától a Nyugalmat olvasom.Szerencsére a laborban senki sem beszél magyarul, de mégis behúztam a nyakam, amikor Fekete Ernő elkezdte üvölteni, hogy ööö… inkább nem idézem. Egyébként az miért van, hogy “illik olvasni” szépirodalmi szövegekben sokkal durvább szex(pornó)jelenetek vannak, mint “nem illik olvasni” irodalomban?

  2. Komaváry, talán azért, mert a “nem illik olvasni” irodalomban holmi alantas vágyak felkeltése a cél, míg az “illik olvasni” szövegben a művészi alkotás kiteljesedése, a nemes cél nemesíti az eszközt, és már nem is öncélú a fasz szócska. ,)Vagy a fene tudja.Az biztos, hogy a Nyugalom olvasásakor nem is támadtak bennem alantas vágyak. ,)

  3. Van 3 Gyűrűk Ura az első két kiadás, ráadásul. Bár a másodikat vettem először (a 3 kötetes kék borítósat), antikváriumban, aztán olyan sokáig ücsörgött rajta az unokatesóm, hogy már lemondtam róla és amikor 1x megláttam az elsőt, azt is megvettem. Azóta lelkiismeretfurdalása támadt a rokonnak és most van 2 adag magyar, meg 1 angol. 2-2 példányom egész sok könyvből van annál több nem nagyon.

  4. Így hirtelen csak egy könyv jutott eszembe, amiből két példányom van: a Rule of Four c. alkotás Ian Caldwell-től és Dustin Thomason-tól. Ezt amúgy ajánlanám is mindenkinek, mert gyakorlatilag egy Da Vinci Kód jellegű nyomozgatós könyv, amit értelmes embereknek írtak. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .