253. Malfoy pápa adás

By Alan Eng from Brussels, Belgium – Okapi and son, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=41159861

Olyan régen volt a felvétel, hogy közben még egy balatoni nyár is elcsattant, legalábbis nekem családilag, most megfigyelhettem, a balatoni rituálék hogyan adódnak tovább anyáról fiúra:

– Ott a Balaton, hú, ott a Balaton, látom a Balatont, idén először, aztamindenit! – kiabálja az anya.
– ???? – néznek értetlenül a nyárfák mögött éppencsak láthatóra az ülésbe izzadt gyerekek, akik 30-40 év múlva majd ugyanígy hülyét csinálnak magukból.

És ezzel át is eveznék a saját könyvemre, Mariana Leky regénye olyan szépséges, hogy utána az ember nyugodt szívvel lesz nevetséges, teátrális, giccses, helyette más úgysem intézi el ezeket, vagy ha igen, annak minimum Mariana Lekynek kell lennie. Sírtam-nevettem, jó lenne ilyen regény még sok, ilyen, ami nagy, közben mégis ott a szatócsbolti vicces jelenet miniatúrája. Például. Fájón hiányzik nekem ez a fajta szöveg a magyar irodalomból, és ugyan Bán Zsófia másra hegyezte ki cikkét, de mégis benne van ez az űr is. (A Warhammer rajongókat megkövetem, nem értékítélet miatt vettem elő, csak számomra idegen. Érdemes lenne elolvasni valamit onnan?) Utóirat: azóta van már új Bán cikk.

Balázs mást hozott, már ha más az, hogy ismét megőrülő negyvenesek és mindenféle egyéb korosztály története a téma. A The Patient az a fajta könyv, amin rajta hagyta nyomát a eredeti formája, keletkezése. Online fórum és novellaméret, akár a hűtőben szerzett banánillat a sonkán. Javasolt inkább a banánt megenni, annak nem lesz sonkaszaga. Készül belőle film is, Balázs következő könyvére pedig lassan lehet bingót alapozni.

Ádám is furát hozott (ő mondta így). Trenka Csaba bármikor bevethető, és úgy tűnik, a korai novelláskötet is adja mindazt, amiért lehet őt szeretni, vagy éppen óvatosan fogyasztani, mert tömény, sűrű, mint a bitumen, de ez megint csak magánérzés. Az adásban felolvasás is történik, így mindenki azonnal ellenőrizheti is saját érzését.

A végén örömködtük, mert van magyar Hugo díjazott, gratulálunk Takács Boginak!

Bájos linkek

Az egész adás egy csinos mp3-fájlban
A Hármas könyvelés hírcsatornája
ITunes Feed, csillagozz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .