248. Lara nyert adás

Úgy tűnik, önkéntelenül is berendezkedtünk a kétheti gyakoriságra. Tizenkét nap végül is egy tucat, a tucat meg kerek szám. Ha más nem, a kettes mindenképpen.

(Fotó: Pascal CC-BY)

Amúgy sem tűz nagy célokat az ember maga elé, mert a fenének sem kell, hogy még az alacsony léceket is leverje. Bár a léc az jó. Lehet belőle kabátakasztót, kerítést, teraszkorlátot csinálni. A léc erőforrás!

Gabi a nehezen megfejthető nevű Moesko Péter Megyünk haza című kötete után valami könnyedebbe fogott. Jegyezzük meg, megint novellák. A novella marhára jó műfaj, egy emberként tapsolunk annak, hogy ismét van novella kiadás és novelláskötetek. Na de ezek után belevágott Varró Dani – akinek a dánieledése az istennek nem akar megtörténni – Túl a Maszat-hegyen kötetébe, amely inkább felnőttpoén, mint gyerekeknek való. Jó ezt tudni róla, mert felnőttolvasmánynak tényleg király. Minden másra meg ott a…

És ha már a transzformatív műfajokba benéztünk, arról is írt, hogy a hiánypótló Tíztőlmese háza táján szerzői jogvédelmes parák voltak. Mi nagyon kiegyensúlyozottak voltunk, én (Ádám írja az adásnaplót) a Tíztőlmese pártján vagyok.

Balázs belesodródott Danielle Trussoni egy regényébe – The ancestor -, amiben egy örököst hirtelen megtalálnak, de mégse lesz belőle olyan sztori, mint A neveletlen hercegnő. Helyette vannak Lőcincz L. Leslie tollára kívánkozó kalandok, jetik és hát egy nem túl jó regény. Aki ilyet akar olvasni, Leslie L. Lawrence kifogástalan scoobydooiáda regényeivel nem fog melléfogni. Amúgy is, kalandregényekért rajongani nem szégyen, sőt.

Ádám egyrészt Alex de Campi Bad Karma című PTSD-s katonás családregény képregényébe kezdte magát beleolvasni. Az előzménye a Hell’s Kitchen Movie Club volt, ami még nevesített szuperhősökkel dolgozott, de működik ez átlagkatonákkal is. A háború, ahogy az közismert, nem változik.

Emellett David Weber Honor Harrington regénysorozatába nézett bele, aminek az első kötete ingyen van az amazonon és egy sör árába kerül hangoskönyvben. Ez az On Basilisk Station, ami egy tisztességes űrhadviseléses sorozat eleje. Remek hallgatni való elalváshoz, és még el sem kezdődött a nagy stratégia!

Bájos linkek

Az egész adás egy csinos mp3-fájlban
A Hármas könyvelés hírcsatornája
ITunes Feed, csillagozz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .