#231 végállomás Rákospalota

Már sokan feladták a reményt, például mi. Persze ez csak vicc, a rosszabb fajtából, és sajnos akad ilyen még az adásban, de kezdjük ott, hogy azért akad adás, pedig vérzivataros időket élünk, Balázs Hongkongban mindenképpen, nekünk meg ha vérzivatar nem is, csak arcodon elkent szúnyogtetem, de nem politizálok inkább.

Ez is végállomás, de ez Istvántelek

Hiszen voltak könyveink, és a könyvek kapcsán mindenféle csodás eszmefuttatásaink. Ádám elindult a Dear Justice League képegénytől, ami tényleg magas szintű cukiság, és nem kínos sem a gyereknek felolvasva, sem a gyerek nélkül örülni neki. Készül a gonosz (aka rosszcsont vagy rosszalkodó, hiszen rossz gyerek nincs) hősök sztorigyűjteménye is, nyilván nekik is írnak rajongói levelet.

Érintettünk itt közben mindenféle rázós-vicces témát, amivel csak a gyerekeket célozza be a marketinggépezet, szerencsére Tesz-Vesz város is előkerült, ami örökifjú és üde, ha csak a felnőtteknek készült mémeket nézem is. Például ezt, ahonnan egy kis ízelítő képet beszúrtunk:

A könyv, amit hoztam, valami teljesen más dolog, bár gyerek, az van benne, de egy falu körül tudatfoszlányokból és a természet dirib-darabjaiból összerakott szellem is, és költészet, izgalom, fájdalom, némi katyvasz, némi szépség, megért egy Booker longlistre felkerülést Max Porternek. Belekóstoltam egy 2018-as Körkép kötetbe is, ez ugye manapság az év highbrow válogatása, még szóba fog kerülni adásban, ha egyszer befejezem.

Balázs még hozzátette a magáét, Emma Donoghue a The Room szűk tere után éppenhogy road moviet írt, de annyira azt, hogy Balázs (vagy inkább Emma?) szeme előtt ott lebegett egy wannabe film, hátha ebből is forgatókönyv lesz. Ami nem feltétlenül negatív kritika, de mindenképpen információ.

Bájos linkek

Az egész adás egy csinos mp3-fájlban
A Hármas könyvelés hírcsatornája
ITunes Feed, csillagozz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .