222. árnyas páncélos adás

Nyár van, ami nem azzal jár, hogy alig fürdőruhában égetjük magunkat a napon, hanem hőgutát kapunk. Emiatt multikulturális ajánló lett a mostani adásból.

Ádám elmenekült szombat este szefárd szerelmes dalokat hallgatni, mert a Dömörkapu Rengetegben legalább hűvös van. Mint kiderült szúnyogok is voltak ezerrel, de kisszerű ilyesmin fennakadni.

Aztán Farkas Balázs 2016-os Ismétlés című novelláskötetéről beszélt, amiben a weird már ott van, de még helyenként bátortalanul. Hát ki nem beszél láthatatlan emberekhez néha? Nem rossz kötet, csak a Lu Purpu miatt tudjuk, hogy ez ez sokkal jobb is.

A melegre foghatjuk, hogy a The Training Commission eddig nem hangzott el az adásban. Ez a közeli jövőben, a ludditák háborúja után játszódó emailregény azt fejti meg, hogyan lehet emlékezni egy algoritmusok által ellenőrzött, erősen szabályozott jövőben. És hogy hogyan küzd meg az ember azzal, hogy át kell értékelnie a legközelebbi hozzátartozóit is.

persze rosszul emlékeztem, Gary Oldman a sátán, Marilyn Manson csak cameo szerepet kap.

Végül pedig az Amerikai Porsche Klub képregényt rendelt a Polart is megíró alkotócsapattól. Holnap indul, trailer már van, ha csak fele olyan jó lesz, mint a BMW pénzéből forgatott The Hire, akkor megérte.

Balázs a vezetésről és a sikerről hozott könyveket, köztük ráadásul olyat is, amit igazzy katona írt. De kezdetnek azért arról beszélt, hogy a magyar-amerikai kutató, Barabási Albert László The Formula: The Universal Laws of Success című könyvében mit mond a siker titkáról. (Magyarul a könyv A képlet – A siker egyetemes törvényei címmel jelent meg.) Nem minden megállapítása hatalmas meglepetés – például, hogy az embernek használnia kell a hálózatát, nem csak dolgozni kell bomolva – de jó ezeket egy helyen olvasni.

A másik könyv pedig Stanley McChrystal négycsillagos amerikai tábornok írása arról, hogy egy növekvő szervezetet hogyan lehet üzemeltetni. A figura az Irakban állomásozó erők parancsnokaként volt kénytelen megoldania a problémát, mert a gerillaharcosok ellen máshogy kell harcolni, mint a csata helyszínén szép téglalap alakú alakulatokban felvonuló hagyományos katonák ellen. (Jó, tudjuk, ilyen egy ideje nincs.) A könyv címe: Team of Teams: New Rules of Engagement for a Complex World. Akinek esetleg ráadás anyagra van szüksége, McChrystalról hosszan írt a Katpol blog.

Gabi saját bevallása szerint képeskönyvet hozott, de aztán két mondaton belül kiderült, hogy Simon Stalenhag Elektronikus államának megfejtésébe bele kell tenni az energiát. A korábban festőművészként ismert svéd első regénye valamikor a világ vége után játszódik, amikor élet még éppen van, de minek.

Erről rögtön beugrott a Signal from Tölva.

Gabi másik könyve, a Nyulász Péter és Ritter Ottó páros által írt Az ellopott Mikulás-szán pedig gyerekeknek szánt nyomozós sztor antropomorf kutyákkal. Nem mondunk nagyot, ha közöljük, hogy a Geronimo Stiltonnál sokkal jobb, már ezért is megéri megvenni.

Végül még megünnepeltük, hogy az Ida és az aranygyapjúból jön a hangjáték. Majd hagytuk Balázst elmenni ebédelni a Maxwell Food Centre-be.

Bájos linkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .