221(B). Baker Street adás

Spoiler, nem spoiler, de elárulom, ezen a héten rendes, tisztes regényt (aka The Novel) csak egyikünk olvasott, lesz itt kisregény, novella, non-fiction, hangoskönyv, már csak a kihajthatós leporelló hiányzik, mondjuk mintha felnőtteknek viszonylag kevés készülne, de cáfoljatok meg.

Ádám Farkas Balázs Lu Purpu kisregényét olvasta, ami a Könyvhétre jött ki, olyan szöveg volt ez, amit csak azért olvastatott el másokkal, hogy legyen kivel beszélgetni róla. Ez ilyen ‘tudd, hogy értsd’, kedves hallgató, én már meghoztam a magam ígéretét. A szöveg egyébként jó, rövid, el lehet benne kicsit bújni, megtette ezt más is a szerző keze nyomán, lehet menni felfedezni, bújócsázni, számháborúzni. Ádám innen ugrott át Neil Gaiman egyik novellájára, aminek cégér ugyan nem kell, de jó elővenni megint vagy végre. Sanszos, hogy ebből az egész novelláskötet elolvasása sül ki.

Balázs fotóskönyvet hozott, a szerző, aki nem fotós, csak szereti a szépet, na, a fotózás történetén igyekezett végigfutni, és ehhez klasszikus toposzokat nézett meg, úgymint üres pad, vak koldus, (halott sirály), és mivel hármunk közül én nem tudok fotózni, nyilván az én képem lesz ehhez most az illusztráció.

 

Balázs meghallgatta még Gibson Alien hangoskönyvét, amiből talán a patinás nevek miatt, talán nem, de kompakt kis hangjáték készült, idegen hörgéssel és eredeti színészek hangjával. Két és fél órára elmegy.

Én egy magyar krimit hoztam, A Sellő titka megjelenésével valósággá tett egy sorozatot, a Prae ezentúl kortárs krimit ad ki, nem csak női szerzőktől. A sorozat immár harmadik darabja remek példa arra, hogy lehet mindennapi emberekből mindennapi hősöket és bűnösöket teremteni, körülöttük ott a történelem és az aktuálpolitika is, és egész Magyarország, ráadásul nem csak a kiadó sorozata, de a címlap szerint a K.É.Z. története is folytatódik. Remélem is!

És amikor már majdnem elhittük, hogy pozitívan, élményekkel gazdagon zárjuk az adást, azért bevillant a Flór Ferenc Kórház, ezzel kívánunk mindenkinek szép hetet!

Bájos linkek

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .