180. hátraarc adás

Aktualitása nincs – illetve mindig van – de most csodálkoztunk arra rá, hogy az Amélie utazó törpéjéhez hasonlóan könyveket is fotóznak mindenféle helyeken. Az írók pedig örülnek neki. Dragománnál egészen gyakran látjuk.

Kapcsolódó kérdés: melyik városhoz melyik könyvet kell olvasni. Jöhetnek a tippek!

A szerzők seggfejek – de legalábbis túl sokat rinyálnak és nem veszik elég komolyan a könyvük eladását – írja a Huffington Poston Rachel Thompson.

A maifiatalok – ez így egybeírva lehetne egy szó – tulajdonképpen olvasnak. Néha. A fiúk például a plázázás helyett, mert azt unják. Velük érzek. Itt a cikk a felmérésről, alatta lehet vérfagyasztó kommenteket is olvasni abból az iskolából, hogy ‘olvassanak csak református iskoladrámákat, belőlem is az csinált embert’.

Krasznahorkai nemzetközi Man Bookert nyert. Ez a hír így hét végére kicsit avíttas, de csak meg kellett emlegetni.

Kapcsolódó kérdés: ér-e most Krasznahorkait olvasni, hogy megkapta a díjat. Kékharisnyák a jobb sarokba, divatolvasók a balba!

Mit olvastunk:

Gabi Sherlock Holmes lehetetlen kalandjait, ami egy olyan Sherlock novelláskötet, amit nem az írt, aki a Sherlock novellásköteteket szokta – a tegnapelőtt 158 éves Arthur Conan Doyle – hanem mindenféle más emberek, például Stephen King és Neil Gaiman.

Ádám Vlagyimir Szorokin Az opricsnyik egy napja című regényét hoztam, ami egy könnyeden retrográd, már-már giccsesen a múltba kapaszkodó diktatúrát mutat be. Nem lehet nem szeretni, pedig borzasztó.

Balázs pedig rábukkant az ajtó másik oldalán egy halom Asimov’s magazinra, abból olvasta Eugene Fischertől a The New Mother című kisregényt és Tom Purdom Day Job-ját.

Bájos linkek

2 thoughts on “180. hátraarc adás

  1. még a maifiatalokhoz: az se mindegy azért, hogy a netezés mit jelent, nekem attól csökkent egy nagyot az Úristen Keveset Olvasok-parám, hogy tavaly év végén a pocket küldött kis összefoglalót, hogy a 2014ben elmentett és elolvasott cikkek összesen ennyi szó, ami 17 könyvnek felel meg. és még ha ezt elfelezem, mert 45.000 szavas könyvekkel számolt, ami picike, akkoris az a konklúzió, hogy tökre olvasok eleget.

    és utas és holdvilágot kell olvasni velencében.

    • Ezzel azért egy kicsit úgy vagyok, mint amikor örülünk, hogy korunk nagy alakjai – Bill Gates és mondjuk Mark Zuckerberg – olvasnivalót ajánlanak. De azok valahogy mindig nonfiction cuccok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .