177. újmódi luxus adás

Volt itt alkalom fűben sörözgetni a Millenárison nappal, fűben sörözgetni éjjel egyéb más helyeken, és mindezekre számító indokul a könyvek rendezvényeit felhozni, szóval reméljük, ittatok ti is. A fesztiválok kapcsán persze többen elmerengtek múlton és jövőn, értelmetlenségeken és értékeken – tipikus alkoholfogyasztási helyzet.

Karafiáth Orsolya cikkével indítottunk, az olvasás már nem szexi, hanem luxus, persze a luxus lehet szexi, vagy a szex luxus. Vagy egyfajta olvasás. No mindegy.

Mi magunk is merengtünk a Meti Heteorban felvetődött kérdések felett: mi a jövője a könyvespolcoknak? A könyvfelhalmozásnak? Illetve mit adnak nekünk a könyvfesztiválok?

És ne feledkezzünk meg a párhuzamosan futó e-könyvfesztiválról sem. Van róla hanganyag, illetve várjuk tapasztalataitokat.

Írók, költők, miegymás válaszai könyvfesztes körkérdésekre. Tényleg, a 2. kérdésre mit válaszolnátok?

Mit olvastunk

 • Ádám egy novellafüzér két darabját dobta be, a téma izgalmas, a szerzők (Sirokai Mátyás, Kun Árpád, Nemes Zoltán Márió stb.) sokat ígérőek, érdemes belenézegetni még. Könyv gyanánt Stross Mosoda-akták ciklusa első magyarul megjelent kötetét hozta, amely kellemesen kavarja össze a hivatali bürokáciát Chtulhuval és egyéb sötét erőkkel, mondjuk ez nem is szokatlan összepasszolás.
 • Engem Balázs lepett meg egy Daredevil képregénnyel, amely önmagában csak egy történettöredék, valójában rajta keresztül felrémlett az egész szuperhős univerzum alkotóstul, rajongóstul, Comic Conostul. Mellé csaptam egy laza mesekönyvet Elrend Loe tollából, Kurt (Kürt), a traktoros megnyert egy olvasót.
 • Balázs betartotta ígéretét – volt kételkedés? -, és Banks regényét olvasta, amely valahogy félrecsúszott, másnak illegette magát, mint ami, vagy csak az elvárásaink csalnak csapdába. És lehet ez mentség a vontatottságra? Olvasta hallgató?

Bájos linkek

2 thoughts on “177. újmódi luxus adás

 1. nekem is volt katalógusom! méghozzá olyan, hogy az is be volt számozva, hogy melyik tokban van a DVD és hányadik helyen! (és mennyire jó volt kidobni..)

  könyves is van, ahol ráadásul kategóriázok is, amivel nagyon sok órát elbasztam, és már most érzem, hogy egyszercsak hagyni fogom a francba; de a kindlin elkezdtem utálni, hogy 20 oldalt kell lapozni, úgyhogy most tematikus kollekciók, aztán meglátjuk.

 2. “könyves is van, ahol ráadásul kategóriázok is”

  Ha csak e, akkor Calibre és cimkék. Ha valamit olvasni akarok, csak átküldöm a Kindlére.
  Ha vegyes, akkor librarything FTW! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .