176. titkos fegyver adás

Meghalt Günter Grass a héten. A sokadik hetet kezdjük így, van valahol egy gondolat abban, hogy mi van, amikor már az ismerős nevekkel van tele a halálozási rovat.

Új kedvencem van, Kele Fodor Ákos, aki versrontással tanítja a gyerekeket arra, hogy milyen a vers és hogyan működik. A legfontosabb dolog, amit gyerekként megtanultam az a dolgok elrontása és megismerése volt. Csak nem feltétlenül verssel, mert apám nem költő, hanem villamosmérnök.

A Rozsban a Zabhegyező kapcsán újraindult az újrafordítás vita. Bán Zoltán András az újrafordítások természetéről írt, Bujdosó Bori pedig arról, hogy az új Zabhegyező nem annyira jó.

Sorozat lesz majd egyszercsak Truman Capote Hidegvérrel című regényéből. Nagyon lelkesek vagyunk, csak győzzük kivárni. Balázsnak rögtön volt hozzá könyvajánlata is, Peter Biskind Down and Dirty Pictures: Miramax, Sundance, and the Rise of Independent Film könyve részben arról a csapatról szól, akikhez a Capote szöveg is került.

Lesz Meetoff ekönyvekkel, közösséggel és olvasással.

Mit olvastunk

Ádám vagyok, és Kondor Vilmos A második szárnysegédjét olvastam, és az a helyzet, hogy Balázs sokkal jobban szerette anno. Az ő véleményét a 170. adásban találjátok. Nekem nem volt eléggé thriller, de nem volt eléggé kalandregény se. Na meg nem szerettem meg Wertheimert. De azért jövőhéten lesz szó a második kötetről.

Balázs képregényes hetet tartott. Először Ed Brubaker és Sean Phillips The Fade Outját olvasta, ami egy noir képregény egy noir filmről. Azokat pedig mindenki szereti, ugye? Cigi, pia, nők, öltönyben bulizó emberek, halál és filmipar. Na és ha ez nem lett volna elég, akkor a most induló Daredevil sorozat miatt még bedobda a The Omega Effectet is.

Gabira pedig egyesült erővel rádumáltuk Andy Weirtől A marsit, és neki is tetszett. Valahol vicces, hogy pont ez a nem tökéletes könyv, amiben egyetértünk, de hát nagyon lehet szeretni a Marson mcgyverkedést. A könyvhöz tartozó link – csak parancsot teljesítek 🙂 – pedig az én cikkem arról, hogy az Apollo-13 küldetés jókedvű dolog volt, amíg minden el nem csesződött.

Bájos linkek

5 thoughts on “176. titkos fegyver adás

 1. A szárnysegédes cucc visszafelé folytatódik (tudományosan szólva prequel), szóval ne lepődjetek meg, nem az autómániás, hanem a repülős papáról szól.

   • Trükkös kérdés. Úgy nézem, a közvélemény szerint nem, én viszont sokkal inkább élveztem. Hozzá kell tennem, különösebben nem izgultam rá az első kötet autós vetületére, meg a végén az a kórházas lábadozás is sok volt a türelmemnek. A papa, aki nem mellesleg első világháborús veterán, tökösebb és agyasabb, mint a fia, nem beszélve a bohém nagybácsiról, akiből lehetett volna több is. És talán valamivel kevésbé csapongó a történetvezetés, agyontárgyalt a történelmi korszak. (Mondjuk a protofeminista Schwimmer Róza pocskondiázása miatt kinyílt a zsebemben a bicska, de a bosszúállást rábízom Dávid Veronra.)
    Egy beleolvasást megér:
    https://hu.scribd.com/doc/247181734/Kondor-Vilmos-A-korona%C5%91r-masodik-tevedese

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .