171. Menj Isten hírével kolostorba adás

Csak semmi felvezetés, máris blokkolunk ezen szép, napfényes, bevásárlós vasárnap délutánon.

Menő blokk

Helikon zsebkönyvek, nem kell magyarázni.

helikon

Mit olvasnak a böriben? És mit tanulnak?

Menő a Galaktika, legalábbis annak ígérkezik, még beszámolunk

Menő az ELTE, erről pedig ti számolhatnátok be, már ha használja valaki

Lájtos őrültségek

A fickó, aki zenét keresett és talált a Finnegan ébredésében

A Pi számjegyei pedig ISBN-eket rejtenek, ki olvasta már valamelyiket?

Gibson interjúja a megszokott módon izgalmas és őrült.

A magyar irodalom már megint magát utálja blokk

Ádám az egészet Szerbhorváth György cikkével indította, onnan lépegettünk vissza szépen a Magyar Narancs körkérdés 1 és 2 és 3 cikkén, de a kiinduló felhorgadásokat (Réz Pál, Spiró, TGM) csak linkelem, már oda sem mertünk nézni adásban.

artists-old-master-art-1632729

Eközben a ponyvában

Ami nem is ponyva, és nem csak virslirecept, a Sorok mögött folytatódik, érdemes követni. (Ádám On Sait hozta volna kiinduló linknek, én Moskát Anitát, így linkelem Markovics Botondot, senki nem fog panaszkodni.)

Mit olvastunk

 • Én Angela Carter novelláskötetéről próbáltam értelmesen beszélni, nem érzem teljes sikernek a próbálkozást. A vér, verejték, zsendülő fanszőr és felcsillanó fogak mesés világa ez, kóstolót mindenképpen javaslok.
 • Ádám a Mellékes igazságot próbálta meg, és milyen jól tette: egészen mást kiemelve, egészen mást megdicsérve, de ugyanúgy szerette, ahogy én. És nekem ér linkelni ezt a blogot, ezt a nyomozást.
 • Balázs feltette a nőnapi ő-re a két vesszőt, valami egészen mást hozott, Bob Saget könyve nagyon izgalmas lehet, főleg akkor, ha az ember már bekebelezte azt a néhány fontos filmet és sorozatot, amelyet Balázs szintén eladott – nekünk mindenképpen.

Bájos linkek

6 thoughts on “171. Menj Isten hírével kolostorba adás

 1. Ákos: Valahol ott kell legyen az enyém is. 🙂 Ugyanakkor úgy Creative Commons licencesek amikre tesztből rákattintottam, hogy az egyetemi IP-tartományon kívülről nem lehet letölteni őket.

  Az MIT megoldása a letölthető, de nem nyomtatható doksikkal akkor már jobban tetszik: http://dspace.mit.edu/handle/1721.1/7582

  Lobo: igen, félszívvel csinálódik. Olyan megoldás azért egyik helyen sincs, ahol a kurrens dolgozatokat nem egy halom névtani értesítő és finnugista konferenciabeszámoló alól kellene kiásni.

  • Igen, az egyetemi IP az korlátoz, de legalább aki belül van (vagy be tud jönni távolról, mint pl. az összes régi hallgató /ok, az ssh tunnel nem a legfelhasználóbarátabb megoldás/), annak elérhető elektronikusan egy halom dolgozat.
   Első ránézésre egyébként az MIT-s és a DE alap rendszere ugyan az, csak mások a beállítások. Az MIT-s meg azért is szimpatikus, mert a nem nyomtathatóból 5 másodperc nyomtathatót csinálni. 🙂 Egyébként amiket megnéztem az MIT-n, azok nem is pdf-be nyomtatottak voltak, hanem bescannelt, kitakart aláírásokkal.
   Persze ha a teljes doksiban lehetne keresni és fent lenne az összes, akkor lenne igazán baba.

   • Iiiigen. Volt amúgy egy egyetem, csak nem emlékszem melyik, ahol ott volt ömlesztve minden nyomthatatóan-kereshetően. Amerikai volt az is. Csak megtanuljuk idővel ezt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .