168 óra adás

Hazudhatnék gyilkosságról, pikáns kalandokról, véres csatákról, a világ leghalálosabb viccéről, de a valóság az, hogy adásunkat a legjobb nyitómondatokkal kezdtük. Cold open a regényben? Ti mire emlékeztek, illetve mit tudtok kipuskázni a polcról? Ihletnek álljon itt egy nemzetközi és egy hazai gyűjtés. Szóba hoztuk a fülszöveget is, olvastok ilyesmit? Segít?

Gibson interjú a Könyvesen, és Balázs továbbra sem ígéri, hogy elolvassa mostmáraztántényleg A perifériát.

Semmi rossz vicc a téli idő és Nyáry Krisztián neve kapcsán, inkább csak úgy ideszúrom a linket az elképzeléseiről.

És még egy nagyszerű terv: Kondor Vilmos kortárs krimit ír. Amíg kijön, hallgassatok művéből készült podcastot Cippo előadásában. Vagy ajánljatok nekünk kortárs magyar krimit, ami nem Kolozsi László és nem is Frei Tamás.

Mit olvastunk

 • Én a Patkánykirály történetét olvastam, nehéz kimosni a fejemből a megzápult, elrepedt mese szagát, ráadásul végig ott dübög a basszus, a keresgél a fuvola, DJ Ren mixe jár hozzá.
 • Balázs Csányi Vilmos regényét hozta, mennyire teszi tönkre az embert, a kapcsolatait a múlt okozta sérelem, a sértettség? És mennyire élő maga a szöveg?
 • Ádám bedobott több izgalmas, játékos novellát, Matt Webbtől rögtön kettőt (Packet LostGifts, Contracts and Whispers) + Hypercorporeal War Simulator, illetve egy “now something completely different” nonfiction könyvet a hajózásról Outlaws of the Atlantic címmel. Azért ennél, hogy a hajózásról szól, picit differebnciáltabb a dolog, de inkább hallgassatok minket, aztán olvassatok könyveket, ha úgy tetszik.

Bájos linkek

5 thoughts on “168 óra adás

 1. Talán nem is krimi a Szindbád (ami szépséges szerintem is, csak egyenetlen), bár a Kondor-, és a Baráth Katalin könyveket sem krimiként olvasom. Az érdekel a legkevésbé ezekben a könyvekben, hogy ki az elkövető. Bájukat számomra a természetességük, a minden részletre kiterjedő alapos kutatómunka, az árnyalt karakterábrázolás, és csipkelődő, szolid humoruk adja.

  Ha onnan nézzük, nincs is kortárs magyar krimi.

  Ez a bizarro csak 200 farkasfog e-könyvben, de a merszem nincs meg hozzá 🙂

 2. „Általánosan elismert igazság, hogy a legényembernek, ha vagyonos, okvetlenül kell feleség.”
  (Ez az igazság oly mélyen bevésődött a vidéki családok lelkébe, hogy ha ilyen ember csöppen a szomszédságukba, rögtön egyik vagy másik leányuk jog szerinti tulajdonának tekintik, még ha nem ismerik is érzéseit vagy nézeteit.”

  a büszkeség és balítélet eleje, és szerintem sokkal jobban leírja a helyzetet, mint mondod. hiába szempont mindegyik regényben a házasság valamennyire, de olvasva állatira különböznek egymástól. az emmában például kb lényegtelen ez, ott arról van szó, hogy a steamroller csaj megtanul normálisan viselkedni másokkal, a büszkeség és balítéletre viszont állati jellemző ez a mondat, a teljes pánikhelyzettel együtt, hogy férj kell férj kell, mert öt lányom van és semmi pénzem. plusz kijön a mondatból a lizzy-féle szarkazmus, ami nincs benne jane minden könyvében ennyire erősen

  • De jó, hogy pontosítottad, ahogy írod, úgy jövök rá, hogy tényleg, tényleg, hát így vannak ezek a regények. 🙂 Ráadásul erős vágy támadt bennem az Emma újraolvasása iránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .