164. nem ér pontot adás

Gyors keresés a neten, és máris kiderül, az első kékharisnya férfi volt. Most nézzetek magatokba: ki mosogatna inkább, mintsemhogy hiún fitogtassa műveltségét, tudományát. Egyszóval mindannyian Stillingfeet Benjámin harisnyájából bújtunk elő, hogy aztán beszélgessünk az éteren keresztül. Most ti jöttök.

Témáink voltak

Mit olvastunk

  • Én a Holtversenyt faltam fel, a körülöttük lévő üres teret, bennük alakuló hiányt droggal, szexszel, erőszakkal, sporttal és semmivel feltöltő kamaszok története igen erős debütálás, vigyázat, sosem lehetsz utána biztos, hogy ilyesmi csak kitaláció lehet. Ajánlottam még egy 1963-as, bájos sf diafilmet.
  • Ádám egy fantasy klasszikust vett elő Gnú (Ex-Tündérgyár, jelenleg Utopia) ajánlására, a Harcikutya még sorozatmentes darab, harminc éves háborúról Luciferről, a lélek elkárhozásáról és a Szent Grálról. És aki el akar veszni, annak azért akad sorozat is, ott van Melnibonéi Elric.
  • Balázs önkisegítő (akár Münchausen báró a mocsárban?) könyvek kupacát hozta, vicces, hogy legalább egyikre a negatív kritika miatt csapott le, de mindháromra igaz, hogy a kevesebb több lehetett volna. Az első a tárgyszegényebb, mégis gazdagabb életről szól, a ‘mit dobjunk ki’ kérdés viszont elég fájó lehet.

A második könyvből (és a hozzá csapható hangoskönyvből) a kezdők is elsajátíthatják a meditációt. A harmadik kötet legalább a szerzőjének jó tesz, és még jön két része – ha nem is az adásba.

Bájos linkek

6 thoughts on “164. nem ér pontot adás

  1. A Harcikutya valóban remek darab, de az nem igaz, hogy sorozatmentes, bár annyira megállja a helyét önmagában, hogy én speciel tizensok évvel az első olvasás után tudtam meg, hogy van folytatása, és előtte nem volt hiányérzetem. Ez a City in the Autumn Stars, ami megjelent a Deltavisionnél pár éve Város az õszi csillagok alatt címen. Másrészt meg Moorcock ugye, szóval a Von Bek család tagjai fel-felbukkanak a szerző multiverzumának egyéb köteteiben is, mint az Örökkévaló Bajnok inkarnációja vagy segítője.

  2. Az ajánlás alapján megvettem a Holtversenyt, három nap alatt befaltam (az nálam gyorsan számít), és most megbénultan nézek magam elé. Köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .