162. BékésBoldog, valamint BoldogÚj adás

Év végére talán előállhattunk volna valami Szuperbola jellegű csodálatossággal, nézzétek el nekünk, hogy nem tettük, cserébe csupa boldog url és hír, olvasmány az adás tartalma, ha mégsem, akkor is de, ki fogjuk magyarázni, a szavak emberei vagyunk, na.

 • Rögtön örömködtünk is a Harry Potter kötetek magyar újratervezésén, az illusztrációk is szépek.
 • Ha ma csak egy cikket olvasnátok el Türkmenisztánról, akkor hopp, tudunk egyet, ráadásul előzmény is jár hozzá, azt meg olvassátok el holnap, az időutazás jegyében.
 • Ha már időutazás. Vagy a napja. Bájos jelenet Brandon Hacket blogján, avagy ki hogyan választ könyvet, ha nem ért hozzá?
 • Bónusz videó Ádámtól, hogy egy fehér foltot besatírozhassunk.

 • Közben beszélgettünk a karácsonyi könyvajándékozásról, ha valaki megosztaná élményét, várjuk.

Mit olvastunk

 • Balázs igazi szünidei dömpinggel készült, ráadásul csupa ajánlható könyvvel. A sors fintora, hogy az első rögtön egy könyvajánlós hangoskönyv, ami önmagáért jó. A második darab a New York Times 2014-es top 10 listáján az egyik, banális történet, mégis erős, csak tudnak valamit a listagyártók. A harmadik regény törzshallgatónk, Komavary tippje: Liu Cixin, kínai favorit sf író scifije erős, különösen sci-ben. Befért egy novella is, Heinlein sztorijából film készült, azért a szerző neve elég garancia arra, hogy az írott szöveggel is tegyetek próbát. Végül egy dupla sztoris Harry Bosch regény került szóba, ezen a ponton becsatlakozhat az, aki az előző 18 (18!) regényt nem ismeri.
 • Én szerényebb mennyiséget virítottam, de nem volt okom panaszra. Akadt itt 90 oldalas etüd a könyvtáros magányáról és az ETO-ról, illetve az év egyik legjobbnak tartott hazai könyve is elfogyott. A Máglya újraolvasást igényel, hogy minden szépségét felderítsem, pedig bőkezűen osztogatta első olvasásra is. És még e-dedikáció is járt hozzá.

IMG_20141229_233726

 • Ádám valami egészen mással jött, Christopher Moore választása nem meglepő, nem először szerepel adásunkban, és eddig nem okozott csalódást. A Melankólia-öböl buja bestiája a szerző ‘inkább csak vicces’ kötetei sorát gyarapítja, és ezekben a hideg napokban ennyi tökéletesen elegendő egy jó délutáni olvasáshoz. Meg a fűtés. Meg a forralt bor. De hát tudjátok.

Bájos linkek

2 thoughts on “162. BékésBoldog, valamint BoldogÚj adás

 1. Ez a The Library of Unrequited Love már mióta az én kívánságlistámon is rajta van, ezek után majd még inkább lecsekkolom. Egyébként szerintem a 400-t azért hagyhatták ki az angol címből, mert a Dewey-ban, amit az amerikaiak használnak még mindig az ETO helyett, a 400 nem üres. Ott a nyelvészet van 🙂

  • Ha erre bármit írok, szottyos kiolvasztott mirelit csirkemellekkel dobálnak meg a nyelvész barátaim. Pedig annyira magas labdák vannak benne. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .