159. robinhood adás

Rögtön a közepébe csapok: várjuk javaslataitokat olyan magyar művekre, amelyekben jó vagy éppenséggel nemjó szexjelenettel örvendeztet meg a szerző. Nekem még Cserna-Szabó is beugrott, ha nem is szexről szóló, de kellemes szöveg itt.

  • Mindez nem csak úgy önmagáért, az élc kedvéért jutott eszünkbe, még szép. Apropója az ismét kiosztásra kerülő Bad Sex Award.
  • Csodálatos lehetőség akár saját jó szexről (vagy éppenséggel annyi másról) rendelni magánregényt, 130 ezerért ISBN és pszichológiai kapcsolaterősítés is jár.
  • Van máshol is helye a pénznek, a Vegyen egy jó szót jótékonysági aukción tényleg egészen jó szavakat lehet megkaparintani bagatell áron, akár 9 kukoricakonzervért.
  • Hallgatói beküldés alapján a Grimm mesékről beszélgettünk, megjelentek az eredeti szövegek, amiket csak igen helyteleníthető büntetésként olvasnánk fel gyerekeknek. Persze jó kérdés, mit lehet könnyű szívvel felolvasni gyerekeknek, Boldizsár Ildikó könyvét nagy eséllyel igen, de más javaslatot is szívesen fogadunk.
  • Ádám első kézből kapott infót az OBOB folyamatáról, illetve az amerikai oktatási rendszer olvasástámogatásáról, ami első hallásra sokkal jobbnak tűnik, mint ami idehaza fut.

Mit olvastunk

  • Balázs a The Martian című regényt méltatta, a modern robinzonád (szabad ezt írni róla?) nem csak feszes és érdekes, de humora is van. Állítólag készül a sorozat, kíváncsian várjuk.
  • Én inkább méltatlankodtam, de ezt csak a szóvicc kedvéért írtam, annyira nem rossz McDevitt két utolsó könyve, az Echo és a Tűzmadár, de nem is igazán jók (bár e kritika alapján utóbbi regényt mégis be kellene fejeznem).
  • Ádám is örült a héten, a Bruce Sterling szerkesztette Twelve Tomorrows 2014 remek novellákat tartalmaz igazán impozáns nevektől. Gyanús, hogy Ádám visszatekint korábbi évek antológiáira is.

Bájos linkek

1 thought on “159. robinhood adás

  1. A “The Martian” nem sorozat lesz, hanem Ridley Scott rendez belőle filmet Matt Damonnal, és ha jól emlékszem, akkor a forgatás már zajlik is (vagy hamarosan megkezdődik) pont Budapesten.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .