157. jó kilátás adás

Van egy szép magyar szó: kajakóma. Szép a jelenség maga is, valamiért ritkán nevezzük nevén, mutatunk rá; akár a levegő nitrogéntartalma, csak lebeg körülöttünk, lebegünk benne, elkerülhetetlenül. Kár ellene harcolni, engedjük el magunkat, szívjuk be, engedjük ki, élet ez is, nem rossz, akár adást is fel lehet venni ilyen állapotban.

  • Ádám saját linkjére csodálkozott, a körmendiek pedig az utcán hagyott Dosztojevszkijre.
  • Beszélgettünk a kizárólag a forgatási wc-ben dohányzó Constantine sorozatáról, ebből még bámi lehet, akár nézhető darab is.
  • Ádám a novemberi eső helyett írásos dolgokat hozott, a hónap a NaNoWriMo jegyében zajlik sokaknak, mi ugye csak haszonlesői vagyunk az írók közösségének, de ha bárkinek van saját kézből élménye, ossza meg velünk. Addig is rossz tanácsok okosságok írásához, okos tanácsok rossz sf írásához, illetve egyéb hasznosságok a témához.
  • És itt valahogy előkerült a 16 híres író és a macskája, így belegondolva különös, hogy Adams szerint az egerek a világ urai, amikor a macskáknak sokkal jobb a sajtója.
  • A lackfigét kapcsán beszélgettünk arról, hogyan érdemes a kritikákra reagálni, egyáltalán érdemes-e, mikor felesleges, mikor lesz kifejezetten negatív a hatása. Pikáns adomákat szívesen fogadunk, cikket tudunk javasolni.
  • Balázs irodalmi fesztiválon járt, ahol igen érdekes előadókkal hozta össze a sors, Junot Diaz ezek szerint nem csak jó író, de előadónak is remek, Marjorie Liu pedig egész heti olvasmányélményt adott.

Mit olvastunk

  • Ha már ő írt több X-23 képregénytörténetet, Balázs el is olvasta a Wolverine klón leányzó sorozatát, és nem hozott rossz döntést ezzel. Nem ment sokkal messzebb a másik képregénnyel sem, Death of Wolverine most a kurrens, igaz, ma már meg sem rezzen a képregényolvasó a belengetett halálra, és igaz2, hogy eddig semmi heroizmus, harsonák, félárbocra eresztett zászlók.
  • Én Fred Vargas másik, magyarul megjelent könyvét olvastam, a Talpra, halottak! tán még kedvesebb, mint az első regény, három bájos, becsődölt bölcsész nyomozónak végül egészen jól működik, a regény pedig kriminek – is.
  • Szerveződik a Neuromancer olvasókör következő eseménye, Ádám újraolvasott, ezek szerint otthon kicsit felpörgette a dolgokat, mert a Számláló nullára és a Mona Lisa Overdrive került terítékre. A történetről nem beszélünk, a megjósolt jövő-jelen annál érdekesebb, kövessétek a kört ti is.

Bájos linkek

3 thoughts on “157. jó kilátás adás

  1. Anno Balázs feliratkozott az Amazon havidíjas könyvszolgáltatására, értsd egy hónapon át 10 dollárért bármit olvashat, erről lelkesen is mesélt. Engem az érdekelne, hogy mi van most? Az Amazon megtartotta ezt a szolgáltatást? Balázs megtartotta ezt a szolgáltatást? Elégedettek lehetünk ezzel a lehetőséggel így pár hónap tapasztalata után? Szívesen hallgatnék róla egy párperces disputát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .