149. szent adás

Lassan tényleg kitehetjük a gasztro táblát a podcastra, Balázs nagyszerű helyeken eszik nagyszerű dolgokat, Ádám két főzdefeszt között befőz, én pedig könyveken helyezek el ételfoltokat, valamint űrhajósmenüt készítek répából, sütőtökből, pépesített csirkemellből. Ezen felül szívesen olvasunk is ételekről, szívesen beszélünk arról, hogy ételekről olvastunk, és szívesen leírom, ha arról beszélünk, mit is olvastunk azokról az ételekről. Nyakatekert, de ti meg éppenséggel ezt olvassátok, hallgatjátok a lánc végén, szóval csak semmi homlokráncolás!

Híreink, témáink voltak

  • A Viharszigetből nem csak film készült, most már sorozat is. Előzmény, ha igaz a füles.
  • Holnaptól suli, egy ideje újra népszerűek a neten a kötelező olvasmányokat piszkálgató cikkek, működnek-e, ha rövidített verzióban fogyasztja a diák? Működik-e bármilyen szöveg rövidített verzióban?
  • Csatolt hír, hogy értelmesnek tűnő, kötelező olvasmányokból álló pakkot állított össze a Fapadoskönyv.hu Kiadó és az epubs.com, ezerért megéri annak, akinek erre van szüksége, és a hír is eléri, nem?
  • Na, és itt a kajás téma, eddig húztuk önuralommal. A 10 leghíresebb irodalmi étterem listáját gyűjtötte össze a cikk, mi meg hozzáelmélkedtünk magyar valóságot is.


Mit olvastunk

  • Ádám viszi tovább a leheletfinom ibériai serrano sonkából készült zászlót, és a Vándorszakács művésznevű, kemény, tényleg hánytatott sorsú figura Vándorszakács rovatát olvasta, szókimondó szövegek utazásról, gödrökről, drogokról, nőkről, addiktív cucc.
  • Balázs viszont a drogról lejött ember tekintetével nézett vissza a nyolcvanas évekre, a New Wave dalai és szerzői közül ma már talán csak az utóbbiak és történeteik érdekesek, persze van, aki örökre szeretni fogja a Golden brownt vagy a Richard, touch me-t.

  • Én egy modern német “Kék fényt” olvastam, és igen kellemesnek találtam, a valós történeteket, bár az irodalmiság, mint cukormáz került rá, így az ember bele sem gondol, hogy a jóravalónak tűnő szomszéd 20 év csendes dühöngés után nem csak a filmekben képes baltával csapkodni. És ha már 80-as évek…

Bájos linkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .