148. span adás

Sziasztok hallgatók! Kis spéttel csak hétfőn van adásnapló, engem kell utálni érte.

Az történt amúgy a héten, hogy kiosztották a Hugo díjakat. A legjobb regény az Ancillary Justice lett, ennél viszont érdekesebb, hogy az XKCD-s Randall Munroe helyett Cory Doctorow vette át a díjat talpig bloggernek öltözve. (Piros köpeny, pilótaszemüveg.)

Charles Stross pedig tök skótul nézett ki: kilt, mellény, stb.

Akit bővebben érdekel a díj, az nézhet dokumentet arról, hányan szavaztak.

Továbbá magyarba volt szó arról, hogy a magánkiadás-e a jövő, hogy Matyi Dezső of Alexandra trükközik, hogy Erdős Virág érdekes kéziratvásárlós Facebook csoportot indított. Illetve csak zárójelben jegyezzük meg, hogy a latinisták írtak tök jó kritikát Orbán János Dénes Janus-fordításairól.

Külföldbe ezzel szemben az a téma, hogy rosszabbul emlékszünk-e arra, amit kindlin olvastunk, és hogy ki a top 50 krimiíró mostanába.

Mit olvastunk

Gabi Anne Quindlen Gyermekáldás című könyvét olvasta el. Ráadásul bedobta azt a kérdést is Vaslédi után szabadon, hogy megvisel-e minket, ha az általunk szeretett műveket a barátink nem szeretik?

Balázs nonfiction hetet tartott. Egyrészt a Freakonomics-os Steven D. Lewitt és Stephen J. Dubner harmadik könyvét, a Think Like a Freak-et, másrészt a nagyvállalati struktúrákat megmagyarázó és elfogadtató The Orgot olvasta.

Én pedig lo…letöltött tollakkal ékeskedve David Shafer Whiskey Tango Foxtrot című összeesküvős, modern világos könyvét olvastam. Majd az adás végén, hogy már mégse legyen nagyon égő, megvettem keménykötésűben. Pedig azt ígérték, hogy a jövő az e.

Bájos linkek

2 thoughts on “148. span adás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .