146. bűnös föld adás

Kis mennyiségben szépíti a lelket a Harry Potter. A gyerekek elfogadóbbak lesznek. Persze, ha az ember eleget hadonászik a tükör előtt hurkapálcával, rájön, hogy ő bizony mugli.

Nem elég, hogy könyv készült a Lutherből, de még magyarul is megjelent.

Könyves, filmes, alternatív valóság játékos, kriptós nyomozós regény jelenik meg ősszel. A Foxtól a Google-ig vannak benne szereplők. Még kalandmestert is vettek fel facebookozni. Vagy nagyon menő lesz, vagy óriási földbeállás. Középút nincs. Itt kell várni.

A Geekzen arról vitatkoznak, hogy Brandon Hackett Az időutazás napja milyen könyv. És jó a vita. Nézzetek bele.

Krasznahorkai profil jelent meg a New York Timesban. Sztorizós kellemes olvasmány.

Dokumentumfilm jelent meg Jodorodwsky hosszan tervezett, soha el nem készült Dűnéjéről. Csodás, nézhetetlen művészfilm lett volna. A doksi pedig remek. Itt még lehet nézni koncepciórajzokat.

A kínai scifit ismertető cikk jelent meg a Tor.com-on. Kicsit házidolgozat, kicsit szorgosnépünkgyőznifog, de akkor is valami újat lehet megismerni belőle. Anno volt kínás Metagalaktika is. Az kinek rémlik?

Mit olvastunk?

Ha már kínai sci-fi, Balázs előtúrta Chen Qiufan The Flower of Shazui című novelláját, amiben szerelem is van meg Sencsen is. (Akinek a Sencsen nem mond semmit: ott gyártják minden kütyünket.)

MLD47150_21

De mivel volt ideje ezért olvasott még Anthony Bourdaintől Kitchen Confidentialt. Ezt érezhető elfogultsággal tette. Akkor is gyanús lenne, ha egy korábbi adásban már nem beszéli ránk a sztárséfmédiaszemélyiség egy sorozatát, a remek Parts Unknown-t. A fenti képen amúgy Bourdain van.

Végül pedig volt egy olyan, hogy Lois Lowry The Giver. Ebből most leszen film. Únnevezett YA.

Gabi megijesztette minket, mert hosszan elmondott egy csomó mindent a bántalmazó kapcsolatokról. Majd mire odaért, hogy mit tehetünk ezzel mi, leszakadt. Szerencsére visszajött, úgyhogy kerek lesz a beszámoló. Az apropó egyébként Takács Hajnal Az asszony verve című kötete. Emellet elújságolta, hogy a Gaiman – McKean páros Farkasok a falban kötete ötszáz forintokért megérte.

Én (Ádám) pedig Warren Ellis Gravel-sorozatának első három sztorijáról beszéltem. Az olvassa, aki szereti a kilenc milliméteres csatamágusokat és a rémségeket. Illetve arról, hogy mielőtt elkezdték felrobbantgatni a repülőket, volt egy tíz-tizenöt év, amikor a gépeltérítés poén volt, a pórul járt utasok pedig dutyfree szivart csempésztek haza Havannából. Ezt Brendan I. Koerner The Skies Belong to Us: Love and Terror in the Golden Age of Hijacking könyvéből lehet tudni.

Bájos linkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .