141. A mennyország generálisa adás

Nem tudom, más hogy van vele, én roppant szívesen eszem-iszom olvasás közben, sőt vannak könyvek, olvasásra alkalmas órák, időszakok, amikhez megfelelő étel dukál. A Kindle megjelenésével pedig megnyílt az ajtó minden olyan csemege előtt, amely két kezet kíván, vagy legalábbis annyit tud összekenni. Most, hogy addig gyalogoltunk a nyárba, míg a combunkig ér, csak annyit írnék posztbevezetőnek, hogy málna, főtt kukorica, fagylalt, dinnye. Barack. Hekk. A sorozat folytatható.

Témáink voltak

  • Egy L. Simon interjú kapcsán érintett emberek próbálják kisütni, kell-e támogatott, nyomtatott irodalmi sajtó avagy sem. Ádám a Nautil.us modellt látja életképesnek, legalábbis érdekesnek.
  • James Patterson, repülőtéri író egy nagyobb summát ajándékoz sok apró darabban kis könyvesboltoknak, hogy a gyerekek olvasását elősegítsék. Ti mit tudnátok kezdeni 5000 fonttal ilyen esetben?
  • Kínos. Ez az egy kommentje van a Saiid – Nyári Krisztián féle TEDx videónak, de kérdés, hogy mi? Ahogy az TED videókkal lenni szokott, okosság akad benne.
  • Két új Szappho vers magyar fordítását publikálta az Irodalmi Jelen, klasszika-filológus lelkületűeknek ajánlott. Pajkosabb hallgatóinknak pedig Catullus.
  • Heti cukiságunk Poirot filmbéli apartmanja. Art deco. Ezt a szót kerestem adásban.
  • Végül szó esett arról, voltaképp csökken-e az olvasók száma, ha nem fogy elég olvasó, illetve ha túl sok tablet fogy. Jó kérdés, fogadásokat meg lehet tenni tétre, helyre, befutóra, kifizetések tíz év múlva.

Mit olvastunk

  • Ádám Timur Vermes hitlerbajszos könyvét vette elő, amely metróplakátok nélkül jobban érvényesül, főleg ha arról szól, hogyan lehet média által homályos egy újra életre kelő történelmi figura.
  • Én az Abarat harmadik részén szörnyülködtem-olvadoztam, mondjuk Barker még akkor is csodálatos szerintem, amikor egy sorozat középső kötetébe vezeti olvasóját, ott beköti a szemét, megforgatja, aztán elereszti a vadul burjánzó esőerdőben, vérszívó rovarok kényére-kedvére.
  • Balázs Jose Saramagoval tett próbát, a The Double lassan csalogat be egy egészen más, erdőbe, de a kifelé vezető út még bármerre elkanyarodhat, a dublőr-duplikátum karakterek története egyelőre függőben van.

Bájos linkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .