138. legyen neked gyereknap adás

Kezdjünk rögtön egy jó kis Tom Gaulddal. Ti hány százalékát olvastátok a könyvtáratoknak? Elég kábéra is.

Aztán ma volt a napja a:

Jövő hétvégén pedig a régészeké lesz,a rendezvénynek van király tarsolylemezes, pödörtbajszú Indiana Jones logója. És lesz király törökös séta a várban.

Aztán nem nagyon örültünk annak, amit az Amazon csinál a Comixologyból. Úgy általában a geobannolás nem szép dolog, az ilyenek miatt megy kalóznak az ember. Meg a vacak szoftverek miatt. Közben ráadásul a Hachette-tel is izmoznak.

Lecsapott a brit Hofmann Rózsa, akit Michael Gove-nak hívnak. Az új érettségianyag sokkal britebb és sokkal halottabb, mint az eddigi. Könnyes szemű irodalomprofesszorok tiltakoznak a változás ellen.

Mit olvastunk

Gabi nekem talált könyvet. Pablo de Santis Párizsi rejtély című írását amiben egy nagyobb adag olcsó húskészítmény sorsát nyomozzák amiben a világ 12 detektívje nyomoz, 12 segítő által hátráltatva. Vagy valami ilyesmi.

Emellett szóba került a McDonalds Happy Meales gyerekkönyve, amiről kiderült, hogy teljesen rendben van. És az Agáta, a markoló című könyv is. Utóbbiból itt egy részlet:

A markoló, mint egy sárkány
– Hangos, hörgő motorjával,
Füstös kipufogójával –
Földet ássa kanalával.

Balázs nyugis repülős olvasmányra vágyott, úgyhogy belekezdett Dave Eggers The Circle című tavaly körberajongott, vitákat provokáló könyvébe. Elégedett ugyan nem volt vele – úgy vettem ki a szavaiból, van egy elég erős infóhippi, privacypárti szála a dolognak – de a repülőút eltelt.

Ádám (én) pedig Ben Aaronovich London folyói című könyvét kezdtem el. Ami egyrészt láttukmár osztályos városi fantasy, másrészt ezt a zsánert nekem még mindig el lehet adni. Lehet a végére meg is lep. Megvennetek viszont semmiképp nem kell félni, jó lesz.

Bájos linkek

2 thoughts on “138. legyen neked gyereknap adás

 1. Én olvasatlan könyvek terén Umberto Ecóval (meg Talebbel) vagyok:

  Antikönyvtár:
  http://www.threemonkeysonline.com/umberto-ecos-anti-library-by-way-of-the-black-swan/

  Illetve Comixology kapcsán köszönöm a tippet! Pár éve volt egy script, ami segítette az archiválást, és jó kis botrány keveredett belőle, amikor eltávolították minden nyomát a netről.

  Most viszont úgy látszik, a githubon közzétett megoldás idei, és máig működik:
  http://cmxlgy.wordpress.com/

 2. még Cs.Szabó is bevallotta, hogy ő is csak a kisebbik felét abszolválta, persze nem volt félművelt, mert egy sokezres könyvtár fele is éppen elég a csészabósághoz…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .