132. Terézanya adás

Szevasztok! Szavaztok? Akár igen, akár nem, emiatt csúszott az adásnapló. A világ szélén jártam riporterként. Volt olyan is, ahol a körforgalom az egyik irányba Miskolcot írta, a másikba Hellt. Sajna csak energiaitalgyár volt, de fílingnek fíling.

És most a program.

Bíró Szabolcs Ragnarökjéhez játék készült, de olyan hosszúak a válaszok, hogy akár regénybe is elférnének. Azért érdemes végigkattogni, megmondja a viking neved.

Jön az új Trónok harca évad. Ma Amerikára csap le, holnap Magyarországra is.

Gabi rádöbbent arra, hogy már mindenki sorozatot ír. Régen ugye még csak trilógia volt, de most már az nem elég hosszú. Ti érzitek már magatokban a berzerkerdühöt, hogy a jövőben csak halott kötők egyetlen vékonyka kötetét veszitek meg tiltakozásul?

Ted Hughes híres-de-nem-annyira-mint-a-csaja amerikai költő életrajzírója megszívta. Nem férhet hozzá a hagyatékhoz, dolgozhat emlékezetből.

Számok a magyar könyvpiacról. Mindenki eldöntheti, hogy sírni vagy nevetni szeretne inkább.

poe-1-932x10241Na ilyen – ld. fent – egy fasza Poe szobor. Bostonban lesz. Irigyeljük őket érte. (Akit nem irigyelünk, az a férfi, aki meghalt a Columbo szobornál.)

Heti blogajánló

Mit olvastunk

Gabi James Smythe A felfedező című könyvéről beszélt úgy, hogy még véletlenül se szpojlerezze el. Emiatt nem teljesen tudjuk miről szól, viszont hozzá tudtuk kötni lavinazsinórral a DMZ képregényt.

Ádám Szilasi László A harmadik híd című regényét kezdtem el olvasni. Az irodalmi krimiből még csak az irodalmit találtam meg, de már csak meghal valaki. Legalább szövegnek jó. Ráadásul a Titanicon adnak egy osztálytalálkozós filmet is.

Balázs pedig csalódott egy vékonyat a Day One című folyóiratban, viszont jól járt az impulzusvásárolt Chang-rae Lee regénnyel, ami identitáskérdésekről és még sok másról szól, és az a címe, hogy On Such a Full Sea: A Novel. Van neki szép borítója is: ilyen.

 Bájos linkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .