127. kommer adás

Kötelező negativitással nyitottunk és Balázzsal megegyeztünk abban, hogy a Constantine sorozat valószínűleg vacak lesz. Pedig hát kevés annyira menő hős van, mint ez a láncdohányos okkult detektív.

Aztán jött még képregényes hír, megjelent a Guardians of the Galaxy trailer. Gépfegyveres mosómedve, eleget mondtam róla?

A pletykák szerint még érkezik egy Black Widow film is. És egy – ez már nem képregényes! – Harry Bosch tévésorozat is.

A fentiek mindegyikénél, és együtt is, sokkal fontosabb, hogy pár szót megfejtettek a Voynich kéziratból. Még lehet, hogy a filoszok cáfolni fognak, de amíg erre nem kerül sor, lehet remélni, hogy fény derül a rejtélyes kódex titkára. Csodás lenne.

Aztán vissza a bűnhöz. Megnyílt Cippóék Budapest Noir fotókiállítása. Meglátogatásta kötelező. Benne lesz a témazáróban. Ami nincs Fácsén, az nincs is, ahogy egy kollégám szokja írni.

Hetitumbli

Nem alakulunk közösségimédiamonitoring podkaszttá, pedig mennyi pénz lenne benne, ugrálnánk bele, mint Dagobert bácsi. Ezek viszont a hét legjobb irodalmi vonatkozású cuccai.

Végül még van egy cikk a hangoskönyvek védelmében, mielőtt tánczenét sugárzunk. Mintha bizony azoknak szükségük lenne az apológiára.

Hetipletyka, hogy jön új Murakami regény augusztusban. Feltalálták a pendrájvoskönyvet. És hogy az e-olvasás hete van.

Mit olvastunk

Ádám Borisz Akunyin Színház az egész világ című, hát ne szerénykedjünk, közepes krimijét. És Gaura Ágnes vicces, de ponyva – de a fenéket, pont attól vicces – Lidércnyomását olvasta.

Gabi Robert Holdstock Mitágó-erdőjéről bizonyította be, hogy azt bizony nekünk már rég el kellett volna olvasnunk. Ami késik, nem múlik.

Balázs pedig az Orange is the new black sorozat inspirációjául szolgáló Piper Kerman regényt olvasta, aminek az a címe, hogy Orange Is the New Black: My Year in a Women’s Prison

Bájos linkek

2 thoughts on “127. kommer adás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .