126. Polaroid adás

Sziasztok! Ez az új időpontunk: a legprecízebben úgy lehet megfogalmazni, hogy hétvégén, kábé.

A héten meghalt Borbély Szilárd, író, költő, egykori tanárom.

Lassan díjszezon van, az SFMagon három részes cikksorozat jelent meg arról, hogy mi is az értéke és értelme az irodalmi díjaknak. Egy, kettő, három.

James Patterson – idézem Balázst “repülőtérikönyv-író” – ötven független könyvesboltnak ad pénzt. Nem döntöttük el, hogy szeretjük-e. De a könyvesboltok alapvetően jók, na. *(Bezzeg az e-kereskedelem.)

Az amerikai MÁV támogatja az írókat. Például azzal, hogy ad nekik ülőhelyet és kilátást.

Felmérés készült a magyar e-könyv-vásárlókról. Valami olyan jön ki a végén, hogy a fiatalok is csak olcsó papírkönyvet hajlandók lopni.

Mit olvastunk

Gabinak volt ideje. Legalábbis úgy tűnik. Egyrészt kivégezte a magyarul frissen megjelent Simenon regényt, aminek az a címe, hogy Maigret és a három nő. Aztán az új Jeff VanderMeer regényt, aminek az a címe, hogy Expedíció. Végül pedig Lotterfeld Boholy Isten könnyei című novellájával fejezte be a hetet.

Georges_Simenon_(1963)_without_hat_by_Erling_Mandelmann

Balázs arra ébredt rá, hogy a 12 év rabszolgaság című film valójában egy könyvből készült. Solomon Northup önéletrajzából, ami ráadásul jó is.

Ádám pedig Luke Harding The Snowden Files című snowdenológiáját és a Brian K. Vaughan – Fiona Staples páros által készített Saga képregény ) első gyűjteményes kötetét olvastam.

Bájos linkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .