122. “William Camden” adás

Nekifutottunk mi ennek már csütörtökön, és eljutottunk az első tapsgépig, nevetésgombig, sőt a Heti Halál rovatig az üveghegyen is túl, amikor a Skype és a net is megadta magát. Ahány címünk van, annyi kifogásunk, miért is csúszunk, de mind mögött ott az értelem és a logika, higgyétek el.

Heti Halál rovat

Elhunyt Doris Lessing, Nobel-díjas írónő, aki csalókán kedves nagymama álcája mögül kőkemény regényeket adott a világnak. És nem is mindig volt 90 éves.

lessing

Szintén távozott Marcello D’Orta, akitől nem olvastunk semmit, pedig kellene. Mit ajánlanak a hallgatók a számos magyar kiadás közül?

Egyéb, már vidámabb témáink voltak:

  • A Marvel muszlim szuperhősnőt emel be többiek közé, a vs.hu pedig összeveti egy igazi hősnővel, Malalával.
  • Ismét aranybánya a Tumbler, kinek köszönhetjük a remek alkotást? Megvan a szerző! Erre tessék!

maoricz

  • Rágódtunk kicsit a Publio publikált adatain, mindenképpen jó dolog, hogy ennyit már megosztottak az olvasókkal, még néhány adata elkelne, illetve pár magyarázat is, nem hagyjuk annyiban.
  • Az Agave csábító listát tett közzé 2014-es terveiről, tessék könyvutalványt kérni karácsonyra, az tovább eláll, mint a szaloncukor. És amit adásban nem is említettünk a listáról: lesz új Brandon Hacket is.
  • Balázs és Ádám is hozott játékos ajánlót, a Kickstarteren már adakozhatunk a Jane Austin világban játszódó rpg-re, ahol pengék helyett fényesre köszörült torkok, na jó, csattanós riposztok és hátak mögötti pletykák a fegyverek. A Helvéczia magyar szerepjáték pedig a közép-európai legendáriumra épül, magyar kártya, tokaji, lehet még mazsolázni.
  • Nem irodalom, de szép, a Fortepan támogatókat vár, megéri fenntartani szerintünk.
  • És mi is tőletek kérünk segítséget: karácsonyi könyvajánlónkhoz a ti javaslataitokra is szükségünk van. Küldjetek max. 3 perces mp3 fájlt (műszaki adatok: 128 kbit, 44 kHz sztereó), amelyben bemutatkoztok, illetve könyvet ajánlotok a célközönség meghatározásával. Az anyagokat Ádám címére: adam@wordshots.hu várjuk. Köszönjük!

Mit olvastunk

  • Balázs megint olyan örömmel mesélt egyik kedves akciósorozatának legőjabb darabjáról, hogy még az is megkívánja, aki amúgy nem szereti a zsánert. Aki meg szereti, annak pláne ajánlott az Arkady Renko sorozat 8. darabja, ami különösen beérett. Felmerült a remek kérdés, a magyar rendőrökről mikor születik ilyen jó kis mű.
  • Én boldogan eltévelygek Lawrence Norfolk első regényében, csodás szöveglabirintus, a nyomasztón túli mennyiségű adat és név és annyi minden. No meg összeesküvés, ármány, borzalom. Karen Blixen kisregénye, a Babette lakomája már csak hab volt a heti tortán.
  • Ádám most aztán komolyan belevetette magát a Moxylandbe, mondjuk az a könyv nem a jókedvre derítés végett született, ellenben jól bonyolított, és valahova ki fog futni, erre még visszatérünk következő adásban.

Bájos linkek

5 thoughts on “122. “William Camden” adás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .