120. “skoda” adás

“Se nem hosszú, se nem rövid, hanem a tárgyhoz mért beszédre van szükség, Harry.”

Meg kell fogadnunk a bölcsek nagyszerű tanácsait, különben áttekernek rajtunk, kimennek a szobából a fürdőbe-konyhába, holott nincs reklámblokkunk, vagy egyszerűen az örök pause állapotába kerülünk.

Témánk voltak

 • Cikk arról, miből lett az Amazon, valamint a fiúk által átrágott ajánlórendszere. És hova tovább, hogy a változó olvasói igények is kielégüljenek?
 • Lassan annyian piszkálják Oravecz Nórát, hogy ki kell állni mellette. Azért remélem, hogy megvédi magát, vagy legalábbis feláll újra. “Aki ismer, az rád néz és tudja. Tudja, ha fáj, hogy szétszakadtál legbelül, tudja minden szó nélkül, ha nem, és azt is, hogy mikor rejted több kilónyi festék mögé az arcodat, Harry.”
 • Ádám csudálatos dolgokat hozott még. Itt ez a remek plakátsorozat, amely aztán óvatosabbá teszi az embert, és újra elolvassuk majd az Utazási feltételeket, valamint a Generali biztosítási díjait is, hátha csak trükkös művészet.
 • Aztán szóba került a Dumbledore-idézetek generálója, sajnos már nyakló nélkül alkalmazom, lásd fentebb.
 • Én csak a károgást és a piszkos anyagiakban vájkálást biztosítottam. Persze jó lenne, ha valaki kiokosítana, kinek kell szurkolni a könyvterjesztők és a versenyhivatal csatájában.
 • Illetve arról is szükséges lenne még némi adat, miért éri meg 200 darabban kiadni, majd nem marketingelni aranykori sf szerzők műveit.
 • Ádám interjút készített Dmitry Glukhovskyval, hamarosan linket is beszúrunk ide, addig néhány szó (illetve pár esztergált mondat az adásban) a frissen megjelent kötetéről.

Mit olvastunk

 • Merthogy Ádám akkor már bele is mászott az Orosz népellenes mesékbe, amelyek világát példával érzékeltette. Ez a fajta abszurd be fog nekünk jönni, ahogy Pelevin is, de Glukhovskynál még több sf elem kényeztet el, ráadásul nem fogjuk elfelejteni, hogy ott van mögötte (alatta) a Metro világostul, játékostul.
 • Én is az orosz fagyba vágtam a fejszém, A jég zavarbaejtő egy darabja, eleve kigolyózva a kiválasztottságból (se kék szem, se szőke haj) különösen igazságtalan minden, de lehet, hogy Szorokin nélkül is így lenne. Reynold másik, magyarul megjelent űroperájában viszont szépen elvarródnak a szálak, miközben megnyílik egy nagyszerűen felépített világ.
 • Balázs a friss Futótűz film kapcsán elolvasta a sorozat második kötetét, amellyel, leszámítva a romantikus vergődést, elégedett volt. Különös ez, hiszen hármunk közül ő ad a romantikának esélyt, azért ez jelent valamit ennél a könyvnél – ahogy a friss besorolás is: young chick lit.

Bájos linkek

2 thoughts on “120. “skoda” adás

 1. Az hagyján, hogy a Szukitsnál a Herbert 200 példányban hihetetlen drágán jelenik meg, de a most induló Herbert életműsorozatban IS meg fog jelenni – ami a Dűnékkel kezdődik, vagyis kb. a kutya fogja venni az elsőkét kötetet, vagyis kérdés: lesz harmadik?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .