119. Durván hattól kilencig adás

Rácsodálkozós hetet tartottunk, kedves hallgatók.

Gabi arra csodálkozott rá, hogy a Csakazolvassán működik egy online olvasókör. Minket Balázssal kicsit elijesztettek a kötelező témák, előre kijelölt kérdések.

Én arra, hogy Kelenik Éva végül elkezdett blogot írni az olvasmányélményeiről. Éva pár adással korábban vendégünk volt, amikor a kortárs irodalom taníthatóságáról volt szó. Olvassátok, mert jó.

Balázs pedig arra, hogy a Kickback City egy szövegeket és nagyon sok hangot is tartalmazó többcédés válogatás, amit noir olvasáshoz dolgoztak ki.

Kedvenc kiadónknak, az Ad Astrának úgy tűnik annyi. A Facebookon és a kiadó blogján is elköszönt az olvasóktól Kleinheincz Csilla, aki a szív és a szerkesztés volt a kiadó mögött. Csilla a Gabo kiadónál folytatja, azt gyanítjuk, hogy ugyanígy lesz ezzel Scott Westerfeld és Hannu Rajaniemi is. We are not amused.

Vicces viszont, hogy Petőfi és Arany levelezéséből úgy csinált reklámot a Microsoftnak a Mito kommunikációs meg mindenféle ügynökség, hogy az tulajdonképpen jópofa. Helyenként kicsit sok. Helyenként túlzás, de azért nagyon nehéz utálni. Kattingassátok végig.

Elindult a Lexa.hu, ami nagyjából olyan, mintha a Molyt berakták volna a fénymásolóba, de elfogyott volna a papír. Nem feltétlenül rossz ez, a Molyhoz túl sok papír kéne, a funkcióit talán még Bence se látja át. Az viszont vicces, hogy a Lexa közvetlenül nem kötődik az Alexandrához, de csak úgy tűnik, hogy ők vannak mögötte. Mint ahogy a Fantazmo.hu mögött is. De legalábbis a székhely azonos.

Utolsó pár előre fuss

Az adás legvégén esett szó arról, hogy Halloweemindenszentekhalottaknapja van. Úgyhogy Balázs ajánlott is egy horrorfilmet meg egy másikat, ami könyv is.

Aztán szóba kerültek a tematikus blogposztok, és végül elúsztunk a horrorral. Pedig biztos vannak vidám, szeretnivaló zombik is, akik nem akarnak rosszat! Ők is olyan emberek mint mi, csak nem élnek!

Mit olvastunk

Gabi az Örkény egypercesként is olvasható életrajzú Kiss József László Talán Pista című regényéről beszélt. Ez úgy ifjúsági könyv, hogy valójában nem is az. A könyvet Kovács Marcell ajánlotta figyelmünkbe. Ilyet amúgy lehet ám csinálni! 🙂

Emellett volt még egy Linn Ulmann regény is, a Mielőtt elalszol. A szerzőről Gabi nem árulta el, hogy Ingmar Bergman lánya, így én sem teszem.

Én Charles Stross elveszett hercegnős könyvét vettem le a polcról, hogy majd az biztos könnyed és laza lesz. Ehhez képes a legdurvábban behúzós, párhuzamos világos, kereskedős-kapitalistát brainfuck. Nem nehéz szeretni. Az a címe az első két kötetnek, hogy The Bloodline Feud.

Balázs pedig, amellett, hogy horrorokról beszélt Frederic Forsyth Kill List című regényét ajánlotta, ami hát száraz-száraz, mint egy bevetési parancs, de legalább halálosan naprakész.

Bájos linkek

3 thoughts on “119. Durván hattól kilencig adás

  1. Visszajelzés: Szerepjátszós – Linn Ullmann: Mielőtt elalszol | Kevés szóval

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .