117. Imbolygó Kobold adás

Menthetetlenül ősz van, a kerti virágok is csak akkor nyílnak, ha balkonládástul behoztuk őket és odaplántáltuk a radiátor mellé. Nem szárad meg az esti mosás reggelre, de amúgy nem csak a zokni vizes, hanem minden. Na ilyenkor kell olvasni ahelyett, hogy az ember bármit interaktálna a világgal. Mi ezt meg is tettük.

Ritka az azért, hogy rögtön az adás első perceiben kiborulunk, de most ezt elértük Leiner Laura kötelező olvasmányokról szóló posztja hatására. Úgy tűnik, egyikünk sem hisz abban, hogy a kötelezők istentől eredő, megváltoztathatatlan valamik lennének. Van viszont még a témához egy HVG cikk is, ami a Szent Johanna Gimiről szól, amit meg szeretünk, sőt még az is lehet, hogy el is olvasunk.

Gabi beiratkozott a könyvtárba. Balázs elmesélte, hogy mi zavarja a budapesti könyvtárakban. Én pedig felvázoltam egy bölcsészesen elbaszott városi fantasy novella kezdetét, amiben Alexandra és Ervin beszélgetnek.

Elindult a Telekom e-könyvesboltja, a hát valljuk be, már ismerős nevű Txtr. Mire az adásnapló kikerült, Dworkyll már szét is szedte a koncepciót, úgyhogy őt is idelinkeljük.

És végül volt flashfiction ajánló, a kedvenc twitterezőmről volt szó, akinek az a neve, hogy @Hardscifimovies és klasszikus SF felütéseket fejez be úgy, ahogy annak a tudomány szerint történnie kell. Nem magyarázom tovább, mutatom:

Szóba került az is hogy kéne inni valamikor melegvízzel leforrázott cserjeleveleket vagy forraltbort vagyvalami. Házi feladat ezen gondolkodni.

Mit olvastunk

Gabi annyi könyvet hozott, hogy míg beszélt róluk megfőzhettem volna egy mákoslecsót. Azzal kezdte, hogy Dave Eggers Ahol a vadak várnak meséje mennyire jó, mennyire ijesztő nyomokban. Már az eredeti képeskönyv sem egy egyszerű darab, de ez aztán.

Aztán Rubin Szilárd egy jó – Római egyes – és egy kevésbé – Mulatság a farkasveremben – kisregényéről is szó volt. Ha az ember egy szocreál krimit olvas el, akkor valószínűleg nem a Rubin Szilárdét kell, hanem mondjuk Kristóf Attilát.

Balázs már Twitteren bejelentette adás előtt, hogy megtanulta kimondani Thomas Pynchon nevét, és ennek megfelelően az ő új regényéről is beszélt, aminek Bleeding Edge a címe. A dotkomlufi alatt-után játszódó történetről még nem tudjuk, hogy merre megy, de Balázs ráütötte a geekepcsétet, rendben van a szöveg.

Ádám vagyok, és Christopher Priest A tökéletes trükk című könyvét olvastam, amiből hasonló címmel film is készült. És végre leírhatom azt a mondatot, be is dőltezem, hogy a könyv jobb mint a film!44!444négy!4!. De amúgy tényleg. Őrült, amorális bűvészek ölik egymást. Csak egy sör kell hozzá.

Bájos linkek

6 thoughts on “117. Imbolygó Kobold adás

    • Nincs vele semmi baj, nem a minőségre akartam utalni, hanem arra, hogy bizonyos könyvek nagyon könnyen-olcsón elérhetőek még 40 évvel a kiadás után is, és ilyesmikért nem mennék könyvtárba.

  1. háát, én sohonyait olvastam kis- és közepes kamasz koromban, pont nem a cikkben emlegetett sorozatot, hanem a későbbieket, de szerintem kimondottan vacakok

    • Hülyén fog hangzani, de két kiadás. Az egyik a Penguin a másik valami Vintage Digital. Tippre az USA meg az UK kiadások lehetnek, bár ezek többnyire nem bukkannak fel ugyanabban a boltban. Én az olcsóbbat venném. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .