116. “kecsua para” adás

Igazi vénasszonok nyara ez, hétvégére 24 fokot mondanak, és egy 82 éves, csinos, idős hölgy nyerte idén az irodalmi Nobelt, szerencsére már volt téma adásban, így kivárhatjuk a hájp lecsengését, hogy újra elővegyük. Egyébként meg tele vagyunk mondanivalóval, mint a betűtésztás paradicsomleves a menzán, elő a sokszor elmosogatott kanalakkal.

Híreink voltak:

  • Az Egri csillagok török fordítójával készült érdekes interjú, benne fordítási baki és előkészületben lévő törökre fordított könyvek is, no meg az érzés, milyen lehet a könyv nekik.
  • Úgy látszik, még tart az iskolakezdés a médiában, újabb kötelezőt firtató cikk, ezúttal az általános iskolai anyagok vannak terítéken. A kellemes javasolt lista mellé morbid viccelődés is fért, ide pedig egy jól megjegyezhető ábécé.
  • Érdekes program 18-án a Roham Bárban, ráadásul rendezvénysorozat, első est a stabil mintavételé, a második már a titokzatosság jegyében indul, ki lesz a Miéville vendég?
  • Ádám jó hírrel szolgált, az ELTE – Eötvös Kiadó elindította saját egyetemi tananyagainak e-publikálását, nagyon jó kezdeményezésnek tűnik.
  • Az Amazon tovább dolgozik azon, hogy a tartalom és a megjelenítés elváljon egymástól, még a végén szurkolhatunk nekik? Ellenpontozásként Ádám rögtön be is dobott egy Andrews Wylie interjút, nehogy baj legyen.
  • Beszéltünk még könyvmentes könyvtárról, ennek kapcsán a könyves közösségekről és terekről, és szó esett egy induló új e-könyvesboltról is, ami adásban titkos, de a Radaron már van nyoma.
  • Végül egy média kettőpontnulla cikk a hosszú könyvekről, a neverending sorozatok idején ez megejtő kérdés, ti mit gondoltok?

Mit olvastunk:

  • Balázs természetesen a legfrissebb Bond könyvet, a spoliermentesség érdekében csak annyit árulunk el, hogy a Solo ügyesen visszahozza a 60-as évek nosztalgikus Bond-karakterét, a vége olyan, amiről csak az adásban kaptok infómorzsákat, illetve óvatosan a promó cikkekkel, mert a Q&A durva spoilert rejt. Segítünk, ez az interjú már nem.
  • Én a friss Maigret könyvet fogyasztottam el, könnyű hétköznapi menüzésként egy jónevű étteremben ideális, hétvégi vacsorának már kevéske lenne. A nagy Gatsby bezzeg megér 2 Michellin csillagot, szépséges szöveg a szerelem mögötti (helyetti) díszletekről, nem engedheti meg magának az ember minden héten, mert tönkremegy.
  • Ádám a héten befejezte a múlt adásban már feldobott Alif the Unseen regényt, amelyet magasra értékelt, mert befejezve is nagyszerű. Rögtön tovább is ment, Hárún és a mesék tengere következett, ami viszont nem heteken átívelő darab, ellenben könnyen beszerezhető bármelyik postahivatalban, és legalább másfél óra öröm nagyra nőtt gyerekeknek.

Bájos linkek

2 thoughts on “116. “kecsua para” adás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .